Home / NOVOSTI / HRONIKA / DONACIJA RAIFFEISEN BANKE CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA „SUNCE OBERWALLISA“ *(VIDEO)

DONACIJA RAIFFEISEN BANKE CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA „SUNCE OBERWALLISA“ *(VIDEO)

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika 22. decembra 2015. godine  Raiffeisen banka donirala je novčana sredstva za pomoć Centru za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Oberwallisa“. Predstavnici banke zajedno sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem posjetili su Centar i predsjedniku upravnog odbora Udruženja za djecu sa posebnim potrebama Slobodanu Saviću uručili ček od 10.000 KM.

„Banka svoja sredstva koja namjenjuje za novogodišnje čestitke usmjerava u donacije udruženjima koja rade na zaštiti djece, djeci pod starateljstvom i licima sa posebnim potrebama“, izjavio je Dragan Spasojević, šef Agencije Raiffeisen banke u Modriči.

„Sav novac će biti utošen za rad sa ovom djecom. Ranije smo dobili 5.000 KM od DOO „Robot“. Mi smo iz malog prostora prešli u veći. Sada smo u prilici da odrađujemo više aktivnosti ali su i potrebe veće. Imamo dogovor sa opštinom Modriča da će nam pomoći u ovim prvim mjesecima rada i plaćati režijske troškove. U narednom periodu ćemo uz pomoć opštine i Centra za socijalni rad pokušati riješiti problem potrebnog stručnog kadra koji bi radio u Centru. Zadovoljni smo funkcionisanjem Centra jer djeca dolaze a sa njima rade volonteri koji imaju potrebu da pomažu ovoj populaciji“, rekao je Slobodan Savić, predsjednik upravnog odbora Udruženja za djecu sa posebnim potrebama.

Prije obilaska Centra predsatavnici Raiffeisen banke posjetili su opštinu Modriča i razgovarali sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem.

„Zahvaljujem se puno Raiffeisen banci na ovom humanom gestu. Ovo nisu mala finansijska sredstva. Mi ćemo zajedno sa Centrom da pronalazimo način kako obzbijediti potrebna sredstva za funkcionisanje Centra. Za nepuna dva mjeseca postignuti su prvi rezultati. Prva donacija bila je od Robota evo sad od Raiffeisen banke. Mi ćemo platiti režijske troškove ali naravno najveća donacija je ovaj objekat koji je izgrađen sredstvima švajcarskog udruženja. Pohvalio bih ovaj gest koji će biti upućen kao poziv svim ljudima koji žele da pomognu, ne da daju milostinju, nego da pomognu“, istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...