Home / NOVOSTI / HRONIKA / Rampe spuštene, a vozač autobusa prelazi preko pružnog prelaza *(VIDEO)

Rampe spuštene, a vozač autobusa prelazi preko pružnog prelaza *(VIDEO)

Novi slučaj bahatosti na pružnim prelazima u Republici Srpskoj.

Ovaj put, vozač autobusa je na putnom prelazu “Šljunkara”, na dijelu pruge između Modriče i Koprivne, pretekao kolonu vozila i prešao preko prelaza iako su rampe bile spuštene.

Na sreću, izbjegnuta je nesreća.

Iz “Željeznica RS” ponavljaju da voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i to je regulisano Zakonom o želјeznicama kao i Zakonom o bezbednosti u drumskom saobraćaju.

“Poštujući zakonske regulative, učesnici u drumskom saobraćaju, izbjegli bi sve saobraćajne nezgode, nesreće i tragedije koje se dešavaju”, rekli su u Željeznicima.

Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

Podsjetimo, u prethodnih 10 dana desila su se dva slična slučaja, i to oba u banjalučkom naselju Vrbanja.

Izvor: Nezavine novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...