Home / NOVOSTI / HRONIKA / DODJELE NAGRADA I VEČE POEZIJE U ŠAMCU

DODJELE NAGRADA I VEČE POEZIJE U ŠAMCU

ŠAMAC – U četvrtak 30. jula 2020. godine u Galeriji Centra za kulturu Šamac upriličena je dodjela nagrada mladim fotografima koji su učestvovali na konkursu „Ono što volim u Šamcu“. Konkurs je bio otvoren od strane Omladinske organizacije Šamac, koja je obezbijedila novčane nagrade za tri prvoplasirane fotografije. Konačan plasman određen je glasovima publike, putem fejsbuk i instragram profila Organizacije, kao i glasovima žirija u kojem se našao i naš sugrađanin Danijel Broćilović. Ostali članovi žirija bili su Ivana Kurešević i Mira Lujić.

Najbolju fotografiju poslala je Ivana Kertić, drugo mjesto zauzeo je Siniša Savić, a na trećem mjestu našao se Vanja Dumonjić. Nagrade je uručila donedavna predsjednica Omladinske organizacije Tatjana Mijanović.

U drugom dijelu večeri publika je imala priliku da posluša pjesnički dio u organizaciji Omladinske organizacije i Kluba istoričara Posavina. Nastupili su Ana Živković, Maja Vidović, Ljubica Smiljić i Dimitrije Živanović.

Ovakav događaj upriličen je drugu godinu uzastopno. Bilo je u planu da bude organizovan povodom Dana poezije u martu ove godine, ali epidemiološka situacija nije dozvolila njegovo održavanje.

 

 


Autor: Dimitrije Živanović

Foto: Omladinska organizacija Šamac

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...