Home / NOVOSTI / HRONIKA / DODJELE NAGRADA I VEČE POEZIJE U ŠAMCU

DODJELE NAGRADA I VEČE POEZIJE U ŠAMCU

ŠAMAC – U četvrtak 30. jula 2020. godine u Galeriji Centra za kulturu Šamac upriličena je dodjela nagrada mladim fotografima koji su učestvovali na konkursu „Ono što volim u Šamcu“. Konkurs je bio otvoren od strane Omladinske organizacije Šamac, koja je obezbijedila novčane nagrade za tri prvoplasirane fotografije. Konačan plasman određen je glasovima publike, putem fejsbuk i instragram profila Organizacije, kao i glasovima žirija u kojem se našao i naš sugrađanin Danijel Broćilović. Ostali članovi žirija bili su Ivana Kurešević i Mira Lujić.

Najbolju fotografiju poslala je Ivana Kertić, drugo mjesto zauzeo je Siniša Savić, a na trećem mjestu našao se Vanja Dumonjić. Nagrade je uručila donedavna predsjednica Omladinske organizacije Tatjana Mijanović.

U drugom dijelu večeri publika je imala priliku da posluša pjesnički dio u organizaciji Omladinske organizacije i Kluba istoričara Posavina. Nastupili su Ana Živković, Maja Vidović, Ljubica Smiljić i Dimitrije Živanović.

Ovakav događaj upriličen je drugu godinu uzastopno. Bilo je u planu da bude organizovan povodom Dana poezije u martu ove godine, ali epidemiološka situacija nije dozvolila njegovo održavanje.

 

 


Autor: Dimitrije Živanović

Foto: Omladinska organizacija Šamac

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izložba meda „Medena ulica“ *(FOTO+VIDEO)

Udruženje pčelara „Bagrem“ Modriča organizovalo je izložbu meda pod nazivom „Medena ulica“. Izložba je održana na Trgu dr Milana Jelića  danas, 28. jula 2020. godine. Na izložbi je učestvovalo 12 ...