Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dodik posetio Rafineriju ulja Modriča *(TONSKI PRILOG)

Dodik posetio Rafineriju ulja Modriča *(TONSKI PRILOG)

Modrička rafinerija renomirani privredni faktor
U ovoj godini najavljena značajna investiciona ulaganja

MODRIČA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas Rafineriju ulja Modriča gde se upoznao sa dostignutim stepenom razvoja ovog preduzeća. Nestro grupacija, koju još čine Optima grupa, Rafinenrija nafte Brod i Nestro Petrol danas broji 2.023 radnika sa redovnim primanjima.

Izrazivši zadovoljstvo što je predsednik RS posetio modričku rafineriju, Sergej Kudrašjev, generalni direktor Zarubežnjefta čiji su deo, izmeđuostalog, još Optima grupa, brodska Rafinerija nafte i Nestro petrol naglasio je da je Rafinerija ulja Modriča lider u rejtingu ove kompanije.

“Prosečna plata zaposlenih u modričkoj rafineriji je 600 evra. Na ime doprinosa i poreza u budžet RS je prošle godine Nestro grupacija uplatila 225 miliona evra. Zahvalni smo predsedniku Dodiku što je obišao naša postrojenja i uverio se u našu dobru priču”, rekao je Kudrašjev.

DODIK OBILAZI POSTROJENJA RAFINERIJE

Uspešna privatizacija

“Svedočim uspešnoj privatizaciji i razvoju kompanije koja je dobro vođena”, rekao je Dodik.

Uloženo je 12,5 miliona evra u opremu koja može da proizvede 60 hiljada tona konkurentnih proizvoda. Do kraja godine biće uloženo 2,5 miliona evra na poboljšanje proizvodnje baznih ulja, a 383 radnika uz skoro zaposlenje 13 mladih ljudi imaju zagarantovana primanja.

“To su podaci koji ohrabruju. Ovo je jedna od najvažnijih naših kompanija. Ovde sam došao da posvedočim da neki zlonamerni natpisi pojedinih medija nisu tačni. Ovo je jedna od najboljih kompanija u BiH. To pokazuju obim proizvodnje, obim prometa i sve veći obuhvat tržišta. Ulja koja se ovde proizvode plasiraju se i u Vijetnam. Dakle, samo putem Zarubežnjefta i  njegovog sistema možemo da osvojimo daleka tržišta”, rekao je Dodik.

Rafinerija ulja Modriča, već sada, predstavlja renomiranog i najvećeg proizvođača hidrokrekovanih baznih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti u jugoistočnom delu Evrope i ravnopravnog proizvođača maziva sa najpoznatijim evropskim i svetskim brendovima u industriji maziva.

Autor / foto / tonski prilog: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...