Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dječija nedjelja *(VIDEO)

Dječija nedjelja *(VIDEO)

Prve sedmice oktobra mjeseca obilježava se „Dječija nedelja“. Veliki broj aktivnosti oko obilježavanja Dječije nedelje realizuje se u JPU „Naša radost“ koji već trinaestu godinu tradicionalno organizuju aktivnosti u cilju obilježavanja ovog događaja. Ovogodišnja  Dječija nedelja obilježena je  pod sloganom „Vjerujem u sebe“. Ovim povodom organizovaće se niz prigodnih manifestacija:  „Dan otvorenih vrata“, posjeta mališana Crvenom krstu Modriča, muzičke, sportske aktivnosti i razne radionice.

 

Danas, 3. oktobra 2018. godine kao i predhodnih godina načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima je posjetio JPU „Naša radost“ i uručio mališanima skromne poklone.

U ovoj ustanovi boravi 289 djece podijeljenih u 12 grupa, od čega je 7 grupa smješteno u starom objektu vrtića, a 5 u novootvorenom vrtiću gdje borave i djeca sa posebnim potrebama.

 

U JPU „Naša radost“ na starom objektu u toku je realizacija projekta „Unapređenje energetske efikasnosti ukupne vrijednosti 199.026 KM. Projektom su predviđeni sljedeći radovi: rekonstrukcija fasade, zamjena postojećih prozora i vrata, revitalizacija grejnog sistema, revitalizacija rasvjete i sanacija krova.

„Nema ljepšeg osjećaja od susreta i druženja sa djecom. Zadovoljstvo je pružiti podršku aktivnostima koje imaju veze sa djecom. U toku su veoma značajni radovi na starom objektu obdaništa u kojima su svoje učešće dali Vlada RS,odnosno  nadležno ministarstvo, UNDP i  lokalna zajednica s ciljem unapređenja energetske efikasnosti“, izjavio je načelnik Krekić.

 

U obilježavanje Dječije nedelje uključile su se i osnovne škole „Sveti Sava“ i „Sutjeska“, koje će raznim aktivnostima i manifestacijama obilježiti dječiju nedelju. Organizovane su sportske, muzičke, likovne, literarne i kulturno-zabavne aktivnosti.

U petak  5. oktobra „Dan otvorenih vrata“ održaće se i u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...