Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dani polja kukuruza, Modriča 2018

Dani polja kukuruza, Modriča 2018

Manifestacija „Dani polja kukuruza, Modriča 2018“ održana je 3. oktobra 2018. godine. Na oglednoj parceli, poljoprivrednom zemljištu MK Company u Skugriću prezentovano je sjeme i berba 46 vrsta hibrida od 11 sjemenskih  kuća. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS, Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča i poljoprivrednici.

„Cilj je da prozvođači na licu mjesta vide nove sorte kukuruza i da se uvjere u prinose. Imali smo fantastičnu godinu za kukuruz jer je prosječan prinos 12 tona po hektaru“, izjavio je Dragiša Marković, predstavnik Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS, Doboj.

 

„Svake godine sijem od 60 do 70 hektara kukuruza a polovinu od prinosa koristim za silažu obzirom da imam farmu muznih krava. Na ovoj oglednoj parceli zasijano je oko 10 dunuma. Prinos je od 10 do 14 tona po hektaru, što je izuzetno. Do sada na svom poljoprivrednom zemljištu nisam zabilježio takve rezultate“, istakao je Risto Kuzmanović, vlasnik firme MK Company.

Cilj manifestacije osim prezentacije oglednog polja je  razmjena iskustava i druženje poljoprivrednika, kojima se pridružio i načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima.

 

„Ove manifestacije za lokalnu zajednicu mnogo znače. Ljudi se druže i razmjenjuju iskustva. Ove godine je izuzetan prinos zbog čega sam presrećan. Želimo da pružimo podršku ovim ljudimo jer njihov posao je težak i složen. Posao koji zavisi od kiše, sunca, poplava i mnogih drugih uslova. Nadam se da će u naradnom periodu postizati još bolje rezultate. Mi kao lokalna zajednica i Vlada RS će mo kao i uvijek do sada pružati podršku kroz razne podsticaje“, istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...