Home / NOVOSTI / HRONIKA / Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti opštini Modriča

Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti opštini Modriča

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, četvrtu godinu organizuje Projekat „Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske“. U sedmodnevnu posjetu u šest gradova i opština Srpske 22. avgusta 2015. godine sa Kosmeta je stiglo 300 djece školskog uzrasta, u pratnji profesora, nastavnika i sveštenika. U Etno selu Stanišić goste su dočekali predsjednik Odbora Milorad Arlov, ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Dane Malešević i delegacije gradova i opština koje prihvataju goste sa Kosmeta.

Djecu iz Gnjilana, Štrpca, Lepine, Lipljana, Goraždevca i Šilova do 29. avgusta ugostiće porodice iz Prijedora, Laktaša, Gradiške, Šamca, Bijeljine i Gacka.

Danas, 24. avgusta 2015. godine  mališani iz Lipljana posjetili su Modriču. U osnovnoj školi „Sutjeska“ priređen je doček kome su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, djeca-članovi Crvenog krsta Modriča i djeca iz opštine Šamac čije su porodice ugostile mališane. Prisutne je pozdravio načelnik Krekić i rekao: „Danas smo ugostili mališane iz Kosova i Metohije. Zahvalan sam opštini Šamac što je zajedno sa nama organizovala ovaj susret. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini obzirom na okolnosti koje nismo mogli predvidjeti, zbog tragedije koja se dogodila.“

„Realizujemo Program spajanja djece iz Kosova i Metohije sa djecom iz Republike Srpske. Kod nas su u gostima djeca iz Lipljana. Sedam dana boraviće u Šamcu a smješteni su u porodice svojih vršnjaka. Željeli smo da dođemo u Modriču jer su to naše dobre komšije i načelnik je to rado prihvatio“, izjavio je Lazar Blagojević, predsjednik Odbora za saradnju sa srbima sa Kosova i Metohije opštine Šamac.

„Dočekani smo na najbolji način. Organizatori su se potrudili da nam uljepšaju boravak ovdje. Djeca su prezadovoljna i presrećna. Juče smo obilazili Šamac a danas smo u Modriči. Nadamo se da će djeca vidjeti što više ljepota vaše zemlje i sklopiti divna prijateljstva“, izjavila je psiholog Osnovne škole „Braća Aksić“ iz Lipljana.

„Ovdje se odlično osjećam, kao da sam kući. Upoznala sam dosta novih drugarica“, rekla je Kristina Vasić, učenica VIII razreda iz Lipljana.

Nakon priredbe koja je izvedena u čast gostiju organizovan je obilazak Manastira na Dugoj Njivi i posjeta DHO Riječani.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...