Home / NOVOSTI / HRONIKA / Djeca iz Modriče organizovala priredbu za vršnjake sa Kosova *(FOTO+VIDEO)

Djeca iz Modriče organizovala priredbu za vršnjake sa Kosova *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Svečanom priredbom u Srpskom kulturnom centru večeras su učenici osnovnih škola /OŠ/ “Sveti Sava” i “Sutjeska” iz Modriče poželjeli dobrodošlicu djeci sa Kosmeta koja će do 22. juna boraviti kod porodica svojih vršnjaka u ovoj opštini.

Pomoćnik direktora OŠ “Sutjeska” Tanja Simić rekla je da su učenici te škole ugostili 30, a učenici “Svetog Save” 13 vršnjaka iz mjesta Sušica i Donja Brnjica kod Uroševca na Kosovu i Metohiji.

– Osim večeri dobrodošlice za djecu i četiri nastavnika narednih dana biće priređen zabavni i kulturni program – rekla je Simićeva Srni.

Ona je navela da je za sutra na Kozari planiran zajednički izlet 900 učenika i 70 prosvjetnih radnika sa Kosmeta sa njihovim domaćinima iz 18 gradova i opština u Republici Srpskoj.

Модрича - приредба за дјецу са КосмSimićeva je naglasila da će u srijedu, 20. juna, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić povodom Dana opštine – Vidovdana organizovati prijem za modričke učenika i prosvjetne radnike, kome će prisustvati i gosti sa Kosova i Metohije.

Programom boravka, koji se u Modriči treći put organizuje u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, četvrtak je predviđen za odlazak u Banjaluku, dok će se posljednjeg dana, u petak, 22. juna, djeca zabaviti na disko-večeri.

Nastavnik u OŠ “Sveti Sava” iz Sušice Andrej Sever rekao je da je iz te škole u Modriču došlo 29 učenika, a iz OŠ “Dimitrije Prica” iz Donje Brnjice 14 učenika.

– Domaćini su nadmašili očekivanja djece i četiri pratioca – rekao je Sever navodeći da prijateljski i bratski doček mnogo znači i za odrasle, a posebno za djecu sa Kosova i Metohije kojima je u 21. vijeku i dalje ograničena sloboda.

Sever je rekao da će djeca sa Kosmeta nakratko biti sklonjena od svakodnevnih problema, te da će u Republici Srpskoj biti okružena istinskim prijateljima svojih vršnjaka i porodica kod kojih su smješteni, kao i građana.

Nastavnica u OŠ “Sveti Sava” iz Sušice Jelena Zamfirović, napomenula je da je bilo veliko interesovanje učenika i nastavnika za dolazak u Repbuliku Srpsku.

– Iskustva djece i odraslih koji su prethodnih godina boravili u Modriči bila su lijepa i nezaboravna – rekla je Zamfirovićeva Srni.

Ona je zahvlaila na gostoprimstvu i pažnji kojom su okruženi, te izrazila žaljenje što nisu u prilici da uzvrate gostoprimstvo i pokažu ljepotu i veličinu istorijskih, kulturnih i vjerskih znamenitosti u kolijevci srpskog naroda – Kosovu i Metohiji.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...