Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: U drugom upisnom roku slobodno 161 mjesto za nove srednjoškolce

MODRIČA: U drugom upisnom roku slobodno 161 mjesto za nove srednjoškolce

MODRIČA – U modričkom Srednjoškolskom centru /SC/ “Jovan Cvijić” danas je počeo prijem dokumenata za upis u prve razrede za učenike koji imaju manje od 60 bodova, u kojima je ostalo 161 mjesto za nove srednjoškolce.

Pedagog u Srednjoškolskom centru Dragoljub Kostić rekao je Srni da je planom upisa u prve razrede srednjih škola za 2018/2019. godinu predviđeno 212 mjesta, od kojih je u prvom upisnom roku, za učenike koji imaju 60 i više bodova, popunjeno 51 mjesto.

Kostić je naglasio da su odlični učenici, među kojima je 18 nosilaca diplome “Vuk Stefanović Karadžić”, najviše interesovanja pokazali za Gimnaziju, u kojoj je za drugi upisni rok, od planiranih 56 mjesta, ostalo 18 mjesta, od čega 13 na smjeru opšta gimnazija i pet u računarsko-informatičkoj gimnaziji.

– Za upis učenika za novi četvorogodišnji obrazovni profil-tehničar za CMC tehnologije, od planirana 24 slobodnih je 18 mjesta. U Ekonomskoj školi može se upisati novih 20 učenika, u Srednjoj školi za tekstilstvo i kožarstvo slobodna su sva 24 planirana mjesta, pošto se u prvom roku za zanimanje kožarski tehničar nije nije prijavio nijedan učenik – naglasio je Kostić.

On je podsjetio da u prvom roku nisu upisivani učenici za trogodišnja zanimanja, te precizirao da je planiran upis 20 učenika za zanimanje bravar, po 10 učenika u zanimanja varilac i instalater, 14 učenika za zanimanje trgovac, a za obućare je planiran upis 20 učenika.

Kostić je napomenuo da će se dokumeniti u drugom upisnom roku, koji traje do srijede, 20. juna, primati od 8.00 do 13.00 časova.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

PONOSNI PRECI I POTOMCI *(FOTO+VIDEO)

Promovisan „Rodoslov“ Zdravka Lazarevića MODRIČA – U Dugom Polju kod Modriče promovisan je Rodoslov „Pjevalica – Lazarević“, autora Zdravka Lazarevića koji je ranije objavio dve zbirke poezije. Koreni ljudski toliko ...