Home / NOVOSTI / HRONIKA / Djeca crtala i plesala na trgu “Dr Milan Jelić”

Djeca crtala i plesala na trgu “Dr Milan Jelić”

MODRIČA – Djeca iz vrtića “Naša radost” danas su na trgu “Dr Milan Jelić” u Modriči crtanjem po asfaltu, plesom i igrom iskazala svoju kreativnost, u okviru obilježavanja Dječije nedjelje.

Direktor ove javne ustanove Ljubica Đekić rekla je da obilježavanjem “Dječije nedjelje” Ustanova želi skrenuti pažnju široj javnosti na značaj predškolskog obrazvoanja i vaspitanja djece.

– Cilj je da se porodica i vaspitači uključe u rad sa djecom predškolskog uzrasta kako bi ona dobila što veće samopouzdanje u daljem obrazovanju – rekla je Đekić i istakla da su u Modriči, dugi niz godina, predškolskim obrazovanjem obuhvaćena djeca iz gradskih i seoskih sredina.

Đekićeva je naglasila da je najveći broj djece, koja borave u ovoj predškolskoj ustanovi, iz porodica u kojima su roditelji zaposleni.

– Nekoliko godina unazad opština Modriča, sredstvima iz lokalnog budžeta, finansira besplatan boravak u obdaništu djeci porodica koje nisu u mogućnosti da plaćaju ovaj vid obrazovanja i vaspitanja – navela je ona.

Prema podacima Dječijeg obdaništa, u ovoj ustanovi ukupno je 164 djece od kojih 138 u cjelodnevnom boravku i 26 u produženom borvku.

Sutra se manifestacija u obdaništu nastavlja “Danom otvorenih vrata”, a programom obilježavanja “Dječije nedelje” u četvrtak, 8. oktobra, planiran je Likovni atelje pod nazivom “Dječije stvaralaštvo”.

U obdaništu “Naša radost” u Modriči od 5. do 10. oktobra nizom aktivnosti obilježava se Dječija nedjelja koja se, u svijetu, ove godine organizuje pod motom “Srećna djeca – srećni ljudi”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...