Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dirljivo druženje učenika i prosvetara sa roditeljima

Dirljivo druženje učenika i prosvetara sa roditeljima

Uz kraj školske godine

UCENICI PRIREDILI PREDSTAVU

UČENICI PRIREDILI PREDSTAVU

MODRIČA – U OŠ”Sutjeska”, područno odelenje u Krčevljanima, na planini Trebavi, juče je bilo živo. Naime, učenici su organizovali priredbu za prosvetne radnike i roditelje, pa je to druženje potrajalo nekoliko časova.
Deca su prethodnog dana u Krčevljanima bili mali – veliki ljudi. Zadivili su i svoje učitelje i same roditelje.
“Peti sam razred i odličan sam učenik. Pripremila sam ulogu majke, pa voditelja. Pripremila sam viceve i tako. Zadovoljna sam, bilo je super i maštam da, kada porastem, budem učiteljica”, kaže Gordana Ignjatović.
“Bilo je odlično. Sve je proteklo u najboljem redu. Ja sam odličan učenik petog razreda. I ja sam bio voditelj programa, glumio sam po dramskom tekstu, igrao kolo i tako redom”, kaže Dejan Stanković.
Damir Stojanović je svojevremeno radio kao prosvetni radnik u Krčevljanima.
“Uvek se rado vratim ovde gde sam imao prvo zaposlenje. Ovde ljudi imaju dušu. Jedno od retkih mesta gde se narod okuplja na ovakav način i daje tolika pažnja druženju učenika i prosvetara”, kaže on.
Pre izvesnog vremena, Nada Ignjatović radila je u Krčevljanima. Učenici je vole, možda, i najviše.
“Ovakva druženja su korisna priča koja ima za cilj da tradicija bude nastavljena. Drago mi je da sam deo ove velike porodice i da svake godine imamo ovakvo druženje. Neka tako i ostane, a deca su moja najveća radost”, kaže Nada Ignjatović.
Nastavu u područnoj školi u Krčevljanima pohađa 24 učenika u pet razreda.
“Uz Bojanu Vasiljević i LJiljanu Simić i ja ovde radim. Dakle, tri profesora razredne nastave i zadovoljni smo učenicima i njihovim uspehom. Tradicija ovakvog druženja potekla je 1948.godine”, kaže Slobodanka Galešić.
U Krčevljanima je punih šest godina radila Sanja Mišić. I ovom prilikom sve se, nekako, vrtilo oko nje.
“Puna sam impresija. Dirnuli su me pravo u srce ovi učenici jednim toplim, iskrenim i srdačnim dočekom. Nisu me zaboravili, ali neću ni ja njih. Nikada. Čak su mi u ruke ugurali i keks, kao poklon. Deca su ponos, ukras sveta, neiskvarene duše. Od srca sam poželela da jednog dana, kada postanu zreli ljudi, budu ono što je njihova želja. Da budu ponos svojih najbližih i mesta gde budu živeli. Divna deca i za svaku pohvalu”, rekla je Mišićeva.
Vredi istaći da je završetak školske godine u Modriči obeležen tradicionalnim maskenbalom na kojem je učestvovalo oko 1.500 učenika Osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava”.

 

Slađan JEREMIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...