Home / NOVOSTI / HRONIKA / Deveta izložba meda i pčelinjih proizvoda – Modriča 2019 *(FOTO+VIDEO)

Deveta izložba meda i pčelinjih proizvoda – Modriča 2019 *(FOTO+VIDEO)

Izložbu meda i pčelinjih proizvoda Udruženje građana „Bagrem“ realizuje deveti put u saradnji sa Opštinom Modriča. Izložba će trajati dva dana,  9. i 10. avgusta 2019. godine na Trgu dr Milana Jelića.

Izložbu je posjetio načelnik opštine Mladen Krekić, obišao  sve izlagače  i izjavio: „Danas ovjde imamo petnestak izlagača iz udruženja pčelara i zadovoljan sam da se to svake godine održava i da ima svoju tradiciju. Mi iz lokalne zajednice smo i ovu manifestaciju podržali jer to ima smisla. Svake godine vidimo nekog novog pčelara i njegove proizvode. Zadovoljan sam i smatram da ovakve aktivnosti i sve druge koje se dešavaju u našem gradu treba podržati.“

Izložba je regionalnog karaktera jer učestvuju i izlagači sa područja susjednih opština. Ove godine na Izložbi učestvuju izlagači iz Šamca, Petrova, Gradačca i Modriče predstavljajući svoj med, pčelinje proizvode i pčelarsku opremu.

Udruženje građana „Bagrem“ trenutno broji 67 članova koji ukupno posjeduju oko 4000 košnica. „Ovo je deveta manifestacija koju organizuje naše udruženje „Bagrem“. Danas ovdje imamo 12 pčelara iz našeg Udruženja a sutra ćemo imati goste iz Petrova i Gradačca. Naših 12 pčelara koji danas  izlažu imaju ukupno 1760 košnica ili u prosjeku 118 košnica po pčelaru. Pčealari se na ovakvim manifestacijama druže, posjećuju sajmove u regiji, neki idu u inostranstvo a takođe i nama dolaze pčelari sa strane,“ izjavio je  predsjednik Udruženja Mirko Božić.

„Danas sam na svom štandu ponudio med i medne proizvode. Interesovanje građana je dobro međutim narod nema novca, uglavnom se uzimaju manja pakovanja proizvoda. Ova godina je veoma loša za nas pčelare. Imam 78 godina a pčelarstvom se bavim 60 godina i mogu reći da je ova godina najlošija koju pamtim “ rekao je Stjepan Blagojević, jedan od izlagača na Izložbi.

Udruženje pčelara će pokloniti 10 kg meda Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Obervalisa“ koje će uručiti tokom dana.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...