Home / NOVOSTI / HRONIKA / Novoasfaltirane ulice u Modriči

Novoasfaltirane ulice u Modriči

U prethodnom periodu asfaltirano je nekoliko ulica na području opštine Modriča. Evo na jednom mjestu više informacija o tome.

Pušten u saobraćaj novoasfaltirani dio Omladinske ulice

Dio Omladinske ulice koji je asfaltiran polovinom jula 2019. godine svečano je pušten u saobraćaj 8. avgusta 2019. godine. Ovom događaju prisustvovao je načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načenika Nikola Savić.

Čin osvećenja obavili su sveštenici Goran Panjkov i Maksim Ilić.

Predsjednik MZ Modriča 3 Boro Bjelić je veoma zadovoljan urađenim te je ovom prilikom rekao: „Po mojoj evidenciji naša MZ ima 11,8 kilometara putne mreže od čega je do sada asfaltirano negdje oko 5 kilometara. Sa ovih 400 metara i još 200 metara koje planiramo asfaltirati u narednom periodu u Pionirskoj ulici doćemo negdje da na 50% asfaltiranih ulica što je za jednu MZ koja praktično živi samo nekih 20 godina sasvim solidno. Ja se nadam da ćemo u narednih 4-5 godina završiti kompletnu putnu mrežu na zadovoljstvo svih naših građana.“

Dužina novoasfaltiranog dijela ulice je 400 metara, širina asfalta 5 metara. Radove u vrijednosti 58.780,80 KM finansirali su mještani i lokalna zajednica. Izvođač radova je „Geokop“ d.o.o. Derventa.

„Oko 75 mještana koristi ovaj dio ulice. Ovo će za nas značiti bolji i urbani život, kao i opstanak mladih. Sva prethodna infrastruktura rađena je redoslijedom. Urađen je vodovod, telekomunakacije, elektro mreža, kanalizacija i na kraju asfalt,“ rekao je Boban Lazić, predsjednik Građevinskog odbora za asfaltiranje ovog dijela ulice.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Svečano otvoren novoasfaltirani put u Riječanima

U Mjesnoj zajednici Riječani, 8. avgusta 2019. godine svečano je otvoren novoasfaltirani put u zaseoku Simići. Sveštenik Slađan Savić obavio je čin osvećenja puta. Načelnik opštine Mladen Krekić zajedno sa mještanima Riječana je presjekao svečanu traku.

„Ovdje je jako malo kuća i stanovništva ali zahvaljujući opštini Modriča i načelniku Krekiću koji se odazvao mom pozivu i izašao nam u susret sa 50% sredstava tako da je nama bilo dosta lakše da asfaltiramo ovaj put. Zahvaljujući prijateljima iz Njemačke, Švajcarske i svih drugih strana kao i mještanima iz MZ Riječani koji su dali od srca koliko su mogli mi smo uspješno završili ovu akciju. Ovaj put za nas znači mnogo. Živjeti na selu je teško, pogotovo u brdovitim krajevima kao što je ovaj. Makadamski put smo morali veoma često sanirati jer su ga kiše uništavale, veliki novac smo izdvajali za ta privremena rješenja. Asfalt je nešto sasvim drugo i on je dugoročna investicija,“ rekao je Obrad Simić koji je vodio akciju prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta.

Zajedničkim učešćem mještana i opštine Modriča asfaltirana je dionica dužine 310 metara, širine asfalta 3 metra. Vrijednost ugovora je 30.665,70 KM. Izvođač radova je „Balegem“ d.o.o. Gradačac.

„Ovaj put koriste mještani iz četiri kuće ali i mnogi ljudi koji imaju ovdje svoja imanja i šume. Drago mi je što sam uspio sa ovim ljudima ostvariti postavljeni cilj. Ovdje živi skroman narod te za njih i ovo selo, asfaltiranje ovog puta znači mnogo. Mještani su skupili svoj dio sredstava uz pomoć prijatelja, rođaka, kumova i ostalih koji su potpomogli ovu akciju. Možda su neki od njih dali, kako se kaže „posljednji dinar ili makru“ da se asfaltira ovaj put. Suština je da sve moramo zajedno raditi i da se moramo mnogo više voliti i poštovati,“ izjavio je načelnik Krekić.

Nakon svečanog otvaranja puta druženje je nastavljeno uz narodno veselje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Asfaltiranje dijela Pionirske ulice

U mjesnoj zajednici Modriča 3 nastavljeni su radovi na asfaltiranju ulica.

 

 

Dana 09.08.2019. godine asfaltiran je dio Pionirske ulice u dužini od 200 metara, širine asfalta 5 metara. Radove u vrijednosti 32.596,20KM finansirali su mještani i lokalna zajednica.

 

Izvođač radova je „Geokop“ d.o.o. Derventa.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...