Home / NOVOSTI / HRONIKA / Deseta sjednica Omladinskog parlamenta

Deseta sjednica Omladinskog parlamenta

Deseta sjednica Omladinskog parlamenta opštine Modriča održana je 24. aprila 2018. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Sjednici je prisustvovalo 20 delegata, učenika Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” koji su jednoglasno usvojili sledeći dnevni red:

 1.  Usvajanje Izvještaja o realizovanim projektima za školsku 2017/18. godinu.
  2. Usvajanje Odluke o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta
  za   školsku 2018/19. godinu.
  3. Prezentovanje prijedloga za veliki projekat koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za  školsku 2018/19. godinu.
  4. Usvajanje Odluke o odabranom velikom projektu koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za školsku 2018/19. godinu.
  5. Aktuelni čas (delegatska pitanja).

Sjednici su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, rukovodstvo, profesori i učenici SŠC “Jovan Cvijić“. Na početku sjednice prisutne je pozdravio načelnik Krekić i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad Omladinskog parlamentra i poželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Komisija Omladinskog parlamenta Modriča donijela je Odluku o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta u školskoj 2018/2019. godini, a to su: Kviz znanja „Slagalica“ i turnir u malom fudbalu i košarci, ukupne vrijednosti 1.500,00 KM.

Za finansiranje velikog projekta iz opštinskog budžeta predložena su tri projekta: „Nabavka platna i projektora“, „Zamjena krova na amfiteatru“ i „Čitaonica za učenike“. Većinom glasova Skupština Omladinskog parlamenta odabrala je projekat „Nabavka platna i projektora“. Ovim projektom planirana je nabavka opreme kako bi se kvalitetnije odvijala nastava u skladu sa evropskim standardima, a vrijednost projekta je 4.959,00 KM.

U okviru tačke „Aktuelni čas“ delegati su postavljali načelniku opštine razna pitanja koja se tiču naše lokalne zajednice, na koja je rado odgovorio.

Predhodnih godina odobreno je i  realizovano 39 projekata za koje je iz budžeta opštine izdvojeno 77.588,68 KM.

“Uvijek rado prisustvujem sjednici Omladinskog parlamenta. Lijepo je družiti se sa ovim mladim ljudima od kojih smo čuli mnogo dobrih ideja, jer oni istinski vole svoj grad. Postavljali su mi jako kvalitetna i konstruktivna pitanja iz svih oblasti naše lokalne zajednice. Odobren je jedan  veliki projekat i  dva mala. Svi projekti su jako bitni za Srednjoškolski centar i učenike”, izjavio je načelnik Krekić.

„Ovo je jubilarna deseta godina Omladinskog parlamenta i ja sam prezadovoljan današnjim radom kao i prethodnim godinama. Svake godine imamo na raspolaganju solidan budžet od opštine Modriča tako da smo realizovali niz dobrih projekata za potrebe naše škole i to ćemo nastaviti i u budućnosti“, rekao je  Savo Spasojević, predsjednik Omladinskog parlamenta.

„Glavna namjena našeg projekta je da se učenicima i profesorima olakša proces nastave. Učenicima na način da bolje razumiju pojedine pojmove iz određenih predmeta, te da se poveća motivacija u učenju a profesorima bi se olakšao način objašnjavanja pojmova“, istakao je Stefan Krstić, predstavnik tima koji je radio na  projektu „Nabavka platna i projektora.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...