Home / NOVOSTI / HRONIKA / Provođenje preventivne kampanje za bezbijednost saobraćaja *(FOTO+VIDEO)

Provođenje preventivne kampanje za bezbijednost saobraćaja *(FOTO+VIDEO)

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbijednost saobraćaja, Auto – moto savez Republike Srpske u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave u periodu od 24. aprila do 31. maja 2018. godine provode kampanju „Niti 1 nevezan pojas“.

Kampanja je zvanično počela danas 24. aprila u Modriči, Svetosavska ulica.

Cilj kampanje je povećanje bezbijednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, povećanjem upotrebe bezbjedonosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilu. Bezbjedonosni pojas  predstavlja jedan od najefektivnijih elemenata pasivne bezbijednosti u vozilima.

Agencija za bezbijednost saobraćaja i Auto – moto savez Republike Srpske su za ovu priliku dovezli „strmu ravan“ koja simulira čeoni sudar pri brzinama do 14 km/h kao i „pijane naočare“ koje simuliraju različite stepene pijanstva i korisnicima prikazuju probleme u koordinaciji pokreta sa kojima se susreću osobe pod dejstvom alkohola, kao i promotivni materijal.

Dogaćaju je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Agencije za bezbijednost saobraćaja, Auto – moto saveza Republike Srpske, Policijske stanice Modriča i učenici završnih razreda SŠC „Jovan Cvijić“ Modriča.

„Ovo je jedna odlična akcija Agencije za bezbijednost saobraćaja i Auto-moto saveza koji su nosioci aktivnosti. Ovdje je mnogo srednjoškolaca koji su budući vozači i dobro im je pokazati na licu mjesta šta znači ne vezati pojas a tu su i pijane naočare koje simuliraju pijanog čovjeka te se može vidjeti kako je to jedna ružna slika“, istakao je načelnik Krekić.

„U Republici Srpskoj bi godišnje bilo spašeno najmanje 20 života kada bi svi koristili pojaseve na prednjim i zadnjim sjedištima. Agencija ima odličnu saradnju sa opštinom Modriča i ovom prilikom bi se zahvalio načelniku Krekiću i njegovim saradnicima“, izjavio je Miljan Radović, direktor Agencije za bezbijednost saobraćaja Republike Srpske.

„Cilj akcije da što više utičemo na svijest građana, ukažemo na značaj sigurnosnog pojasa i time smanjimo broj saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama. Ovu akciju provodimo oko 20 godina“, rekao je Rajko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...