Home / NOVOSTI / BiH / Dragan Pajić (DNS): Napraviti “Start up Tehnološki centar” za mlade u Posavini

Dragan Pajić (DNS): Napraviti “Start up Tehnološki centar” za mlade u Posavini

“Područje Posavine (Derventa, Brod, Modriča i Vukosavlje) ima veliki kadrovski potencijal u mladim ljudima koji nije dovoljno iskorišćen.
Da bi svoju kreativnu preduzentničku energiju mladi iskoristili potrebno je napraviti “Start up Tehnološki centar” za mlade u Posavini sa ciljem pomaganja mladima da izgrade kapacitete svojih firmi i besplatno izađu na trzište sa svojim proizvodom ili uslugom” izjavio je Dragan Pajić, kandidat DNS-a za poslanika

U okviru tog “Startup centra” biće obezbjeđene besplatne prostorije (kanacelarije,struja,internet…) za rad novoosnovanih početničkih firmi (besplatnu registraciju firmi obavlja Centar iz svojih sredstava) sa ciljem pomaganja mladima da izgrade kapacitete svojih firmi.

Uz podršku iskusnih mentora-privatnih preduzetnika radiće se na validaciji poslovnih ideje početnika te testiranju proizvoda ili usluge na tržištu. Na kraju programa timovi će imati priliku da se predstave investitorima.

Moderno opremljen prostor Startup centra daće sjajne uslove za rad mladih preduzetnika, kao i podsticajnu atmosferu za razmišljanje i građenje novih biznisa.
Otvoren prostor ovog Startup Centra omogućava razmjenu ideja, a poseban dio namenjen je druženju svih učesnika i izvođenju predavanja.

Mentorski rad omogućava da se svakom mladom preduzetniku i ideji pristupi sa posebnom pažnjom. Iskusni mentori će pomoći da se izbjegnu početničke greške.

Pored redovnog programa, u Startup centru će se organizovati razni događaji i druženja koji imaju za cilj podsticanje preduzetništva kod mladih.

Polaznici se u toku programa fokusiraju na strategije brzog izlaska na tržište, upoznavanje potencijalnih klijenata, gradnju minimalno održivog proizvoda (MVP – Minimum Viable Product) i maksimalno učenje.

Izvor: openportal.info

Napomena: Promotivna / plaćena objava

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...