Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dani uspeha i radosti

Dani uspeha i radosti

MODRIČA – Ništa ne uspeva kao uspeh. I uvek pobeđuje trijumf upornosti. ŽFK Modriča je u nedeljnoj utakmici u Zenici pobedio Čelik sa 4:0 i dva kola pre kraja šampionata ostvario svoj cilj, izborio opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 

U svojoj debitantskoj ulozi!

„Devet utakmica vodim tim i imamo šest pobeda i tri poraza. Susret u Zenici bio je za Čelik, po svemu sudeći, odlučujući u pogledu opstanka. I za nas je ova utakmica imala ogroman značaj. Najvažnije je da smo uspeli i sada se lakše diše. Samo da se završi sezona, pa da se odmorimo i treba izvršiti što kvalitetnije pripreme da u novu sezonu uđemo sa novim ambicijama i novim pobedama“, kaže trener Dragiša Jovanović.

Sve mu ide od ruke, fudbal i karate paralelno.

„Da, diplomirani sam profesor sporta, diplomirani fudbalski trener sa A licencom , te trener Kluba borilačkih sportova, sa zvanjem crni pojas peti dan. Mora se ulagati u znanje, dostizati nešto novo, dokučiti sve ono što nauka pruža ako se želi biti u sportu. I trajati dugo i uspešno. Za sve moje uspehe, veliku zahvalnost dugujem i svom mentoru, profesoru Dušanu Radoji iz Beograda. Naravno, porodica i sport su mi najdraži“, kaže Jovanović.

Serija ŽFK“Modriča“ od četiri utakmice bez poraza uliva nadu da za ženski fudbal u Modriči dolaze bolji dani i svetli trenuci.

„U toj seriji smo ostvarili gol razliku od 13:0, a ja sam uspela postići sedam golova. Nije to samo moj uspeh, nego je to snaga kolektiva, vrhunska atmosfera, drugarstvo koje je počelo da liči na jednu proširenu porodicu. Na snazi takve atmosfere mi i pobeđujemo, a nadam se još boljim rezultatima u narednom periodu. Uz Modriču, značajna mi je i reprezentacija BiH kojoj, od srca, želim sve same pobede“, kaže Dajana Spasojević, najbolja i najefikasnija karika u lancu poslednjih pobeda Modriče.

Kada je pre nepune dve godine osnovao klub, njegov predsednik Nedeljko Kovačević – Bato nailazio je na podsmehe i nevericu da će išta postići. A osvojeno je pregršt priznaja u kratkom periodu.

„Igrali smo finale Kupa RS, bili smo šampioni RS i plasirali se u Premijer ligu BiH, proglašeni najboljim sportskim kolektivom regije Doboj i grada Modriča u minuloj godini. Sada imamo novi uspeh, opstanak u Premijer ligi BiH. Doduše, trebamo pobediti Željezničar u Krupi i na kraju sezone ugostiti SFK 2000 iz Sarajeva, naše istinske prijatelje, koji su i favoriti, ali to će biti poslastica za gledaoce. Najvažnije je da smo slavili u Zenici, a kolika je važnost tog meča bila govori i podatak da je specijalni posmatrač na tom susretu bio gospodin Elmir Pilav. Mlad i čestit čovek, jako korektan i zahvalan sam mu na njegovoj sposobnosti, objektivnosti i korektnosti“, kaže Kovačević.

Svako ima svoje ciljeve, ali i domete. Realne mogućnosti.

„Sa mlađim selekcijama imamo ukupno 44 takmičarke. Egzistiranje kluba je zahtevno, pa i skupo. Mi, s te strane, imamo podršku lokalne zajednice i načelnika Mladena Krekića. Uz nas je i generalni sponzor, preduzeće ’Rox’, te članovi UO kluba, Zdravko Jovanović i Maksim Vujanić. Ne volim se hvaliti, ali najveći finansijski teret podnosim ja, ali to je bio moj izbor. Ništa nema lepše od radosti naše fudbalske omladine i igračice, rukovodstvo kluba i treneri Dragiša i Gvozden Jovanović imamo svoj zajednički cilj, da naredne godine budemo među tri najbolja kluba u Premijer ligi BiH“, naglasio je Nedeljko Kovačević.

Rečima pobednika i nepopravljivog optimiste…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...