Home / NOVOSTI / HRONIKA / “Dani otvorenih vrata” za buduće srednjoškolce

“Dani otvorenih vrata” za buduće srednjoškolce

MODRIČA – Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić” iz Modriče organizovao je “Dane otvorenih vrata”, tokom kojih će učenicima devetih razreda osnovnih škola predstaviti plan upisa u prve razrede Gimnazije i tehničkih škola u školskoj 2015/2016. godini.

Pedagog u Srednjoškolskom centru Novka Marković rekla je da će Centar posjetiti 247 učenika devetih razreda osnovnih škola “Sveti Sava” i “Sutjeska”, koji će biti upoznati o uslovima upisa u prvi razred i o izboru zanimanja planiranih za narednu školsku godinu.

– Danas smo o profesionalnoj orijentaciji razgovarali sa 116 učenika devetog razreda Osnovne škole `Sveti Sava – rekla je Srni Markovićeva i dodala da će srednjoškolski centar sutra posjetiti 131 učenik devetog razred Osnovne škole “Sutjeska”.

Ona je istakla da osnovcima savjetuje pažljiv izbor zanimanja za koja će se školovati.

Svoja iskustva prilikom izbora zanimanja, upisa i uslova školovanja budućim srednjoškolcima prenijeli su učenici Gimnazije i tehničkih škola.

Prema konkursu, objavljenom danas, Srednjoškolski centar Modriča u školskoj 2015/2016. godini u prve razrede upisaće 208 učenika.

Gimnazija će upisati 78 učenika, od kojih 52 u opšti smijer i 26 u društveno-jezički.

Tehničke škole upisaće ukupno 130 učenika koji će se školovati za zanimanja poljoprivredni tehničar, voćar-vinogradar, bravar, tekstilni tehničar i krojač.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...