Home / NOVOSTI / HRONIKA / CRKVENA OPŠTINA DUGO POLJE DODIJELILA ZAHVALNICU HUMANITARNOJ ORGANIZACI ,,SRCEM ZA MODRIČU“

CRKVENA OPŠTINA DUGO POLJE DODIJELILA ZAHVALNICU HUMANITARNOJ ORGANIZACI ,,SRCEM ZA MODRIČU“

Nakon što je naša organizacija dobila od Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Hrizostoma Arhijersku pohvalnicu-gramatu, ovih dana u našu organizaciju stiglo je još jedno priznanje za naš dosadašnji rad. Od Crkvene opštine Dugo Polje, ovih dana stigla nam je zahvalnica za sav dosadašnji rad, kako na prostoru sela Dugog Polja i Botajice,tako i za rad na prostoru čitave naše opštine.

Ispred Crkvene opštine Dugo Polje, obratio nam je se pismom protojerej-stavrofor Željko Matić i to pismo prenosimo u cjelosti.Pomaže Bog draga braćo i sestre, poštovani članovi Humanitarne organizacije” Srcem za Modriču”

Želim u ime cijelog Srpskog pravoslavnog naroda koji živi u podnožju brda Vučijak, tako i na samome Vučijaku, tačnije sela Botajica i Dugo Polje, da vam se zahvalim na svemu što radite za naš kraj. Mnogo puta su članovi Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču”, stigli da pomognu narodu našega kraja.

protojerej-stavrofor Željko Matić

Do sada je izveden ne mali broj akcija na našem prostoru, koje su tako značajne, ali vrijedi napomenuti pomoć porodici Žarić, kojoj ste u nekoliko navrata pomagali kako u hrani,odjeći, školskom priboru za maloga Milenka, tako i u pokrivanju štale koja je izgorila u požaru. Takođe ne treba zaboraviti i pomoć našoj školi kojoj ste pomogli pri nabavci projektora koji svakako pomaže radu naših nastavnika. Naravno tu ne treba zaboraviti i pakete hrane i higijenskih namirnica, koje podijelište za vaše tri godine postojanja. Posebno me raduje činjenica što u vašoj organizaci vidim ljude različitih profila koje ste uspjeli staviti pod isti cilj, da pomognu drugima kojima je pomoć neophodna. Prije nekoga vremena organizovali ste i predavanja po školama gdje ste pokazali i veliku brigu o našoj djeci. Drago mi je kao čovjeku što brinete o našoj djeci i omladini jer djeca su naše blago. Sam Gospod vas je poslao, kao što je slao apostole i proroke, da pomažete našemu narodu ovih prostora i po tome ste jedinstveni na širem prostoru naše otadžbine, jer ne znam da li još negdje postoji organizacija koju finansiraju ljudi sa naših prostora,koji se nalaze kako u Evropskim tako i svjetskim zemljama. Želja mi je da vam dragi Gospod Bog vrati u dobru,vama i vašim porodicama kako vama što obezbijedite sredstva za vaš rad tako i vašim saradnicima koji su svakodnevno na usluzi narodu našeg kraja. Za vaš rad uvijek će biti otvorena vrata naše Srpske pravoslavne Crkve, da vam pomogne u radu kada god je potrebno.
Posebno bih vas trebao pohvaliti jer u svim dosadašnjim akcijama kontaktirali ste mene kao nadležnog sveštenika, kako bi zajedno podijelili mišljenja o daljim akcijama i po tome ste takođe posebni jer u svome radu nikada ne zaobilazite Srpsku pravoslavnu Crkvu.
Sa željom da nastavite i dalje vaš rad, da bude što manje gladnih, siromašnih i bolesnih, srdačno Vas pozdravlja,
protojerej-stavrofor Željko Matić.


 

Humanitarna organizacija „Srcem za Modriču“ ovim putem se najtoplije zahvaljuje Crkvenoj opštini Dugo Polje i protojerej-stavroforu Željku Matiću na ovom divnom pismu podrške.
Od početka rada ove humanitarne organizacije imamo odličnu saradnju i veliku podršku SPC što je uveliko olakšalo naš rad na terenu ali i samoj organizaciji doprinjelo da stekne sadašnji ugled, povjerenje sugrađana u korektan, nepristran i ozbiljan rad organizacije.
I ova Zhvalnica kao i pismo podrške bit će još jedan podsticaj za naš budući rad.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...