Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dan otvorenih vrata u Dječijem vrtiću i Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Dan otvorenih vrata u Dječijem vrtiću i Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Povodom Dječije nedjelje u JPU „Naša radost“ i Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa organizovan je Dan otvorenih vrata. Ovogodišnja  Dječija nedjelja obilježava se  pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“, u periodu od 7. do 11. oktobra 2019. godine.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić sa saradnicima, povodom Dana otvorenih vrata, posjetio je vrtiće gdje je pozdravio djecu i njihove roditelje. On je rekao da je ovo dobra prilika da se roditelji uz druženje sa svojom djecom i vaspitačima uvjere u kakvim uslovima borave njihova djeca. Nakon obilaska vrtića načelnik Krekić  sa saradnicima posjetio je i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa. Ovom prilikom svim mališanima su uručeni skromni pokloni.

„Veoma sam zadovoljan današnjom posjetom vrtiću. U ovom vrtiću izvedeni su radovi koji će djeci omogućiti ljepši i topliji boravak. Danas smo vidjeli da su djeca najveće blago, većeg blaga mi i nemamo. Bez obzira čije je dijete ono se mora voljeti i poštovati i evo mi to iz Opštinske uprave pokušavamo na ovaj način.  Mi hoćemo danas da budemo sa njima kao i sa djecom sa posebnim potrebama, bez izuzetka, sa djecom iz osnovne škole pogotovo onim mlađim generacijama. Danas sam prezadovoljan zato što sam vidio da mala djeca tako dobre i interesantne programe mogu da izvedu, da te zadive kao čovjeka koji si do sada mnogo toga prošao i vidio. Sada smo to vidjeli u ovom vrtiću gdje su tete sa direktoricom pripremile predivan program kojim su pokazale da ta djeca stvarno uče, da rade i da se pripremaju za ovaj kolektivni način življenja, za školu i za sve ono što ih čeka kada budu stariji,“ rekao je načelnik Krekić.

Usluge Javne predškolske ustanove „Naša Radost“ trenutno koristi 302 djece i to 170 djece u starom i 132 u novom vrtiću.

„Vrtić već 14 godina povodom Dječije nedjelje organizuje niz aktivnosati koje su usmjerene na promociju dječijih prava, unapređenje razvoja dječije zaštite i unapređenje društvenog položaja djece sa invaliditeom kao važan apsket vaspitanja i obrazovanja. Dječiju nedjelju smo počeli druženjem djece iz našeg vrtića i djece iz Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i svi smo zajednički izašli na centar gdje su djeca šetala sa ispisanim parolama o dječijim pravima. Danas smo imali Dan otvorenih vrata povodom čeka smo pripremili nekoliko kreativnih radionica za našu djecu i njihove roditelje. Predstoji nam još odlazak na izlet sa djecom i zadnji dan imamo posjetu bioskopu“, rekao je Marko Maksimović, vaspitač u dječijem vrtiću Naša radost.

Program  Dječije nedjelje se nekoliko godina obilježava i u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa koji je počeo sa radom 2015. godine. Trenutno usluge centra koristi oko 50 djece koja su uključena u raznovrsne aktivnosti. Sa  djecom  rade 4 stručne osobe koje svojim nesebičnim zalaganjem doprinose da djeca sa posebnim potrebama budu integrisana u društvo.

„Ove sedmice smo imali razne aktivnosti na obilježavanju Dječije nedjelje i to uglavnom u saradnji sa dječijim vrtićem koji je tu pored nas. Danas takođe imamo i predavanja našeg pedijatra iz Modriče kao i stomatologa na temu vakcinacije i oralne higijene što je nama vrlo važno. Sutra je planirano besplatno logopedsko testiranje za koje već imamo zainteresovanih. Na kraju ćemo sve uokviriti jednim zajedničkim izletom ako nas vrijeme posluži“, rekla je Jelena Antić, koordinator Centra.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...