Home / NOVOSTI / HRONIKA / U okviru obilježavanja Dječije nedelje druženje osnovaca  u Tarevcima *(FOTO)

U okviru obilježavanja Dječije nedelje druženje osnovaca  u Tarevcima *(FOTO)

U okviru obilježavanja Dječije nedelje druženje osnovaca  u Tarevcima

Cio septembar, svakog vikenda su izvođene volonterske akcije na poligonu malih sportova ispred Područne škole u Tarevcima.

Trebalo je mnogo toga da se uradi kako bi se dodatno poboljšali uslovi  za sport i druge fizičke aktivnosti.

U ovoj fazi trebalo je da se uradi betonska potpora sa jedne strane terena, zatim red trebina za gledaoce, rekonstruišu ograde poligona i ugrade kablovi i anker ploče za stubove od rasvjete. Na žalost ovim aktivnostima nije zavaćena i rasvjeta ali bit će.

Finalni čin ovog predivnog projekta je uključivanje mališana iz Područne osnovene škole u Tarevcima i njihovih vršnjaka iz Centralne osnovne osnovne škole Sveti Sava iz Modriče.

Tako su se u utorak 08.10.2019.god. u prijepodnevnim satima, na novourađenom sportskom-teniskom terenu u Tarevcima okupili mali osnovci, njih oko stotinjak da bi se družili, takmičili i međusobno uručili poklone i time označili završetak radova na ovom poligonu što će osnovcima iz Tarevaca biti veoma značajno unapređenje za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja ali i za igru u vannastavnom vremenu.

Ovim je  uz dječiju živost  i doprinos njihovih učiteljica i aktivista iz Udruženja 4T Modriča na vrlo lijep način obilježena Dječija nedelja.

Posebno zanimljiv detalj ovog druženja su  prezentacije i panoi koje su mališani uradili na teme Povjerenja, Razumjevanja, Odgovornosti i Budućnosti.

Druženje u Tarevcima je završeno uručivanjem diploma svim  mališanima, učesnicima u ovom događaju, jer poruka je da su svi pobjednici u druženju i međusobnoj saradnji.

Događaj je realizovan u okviru projekta Lokalnih inicijativa pod nazivom Tenis sa osnovcima a podržan je u okviru projekta PRP-Budućnost kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a provodi ga CRS u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Autor: Mustafa Mustajbegović
Foto: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...