Home / NOVOSTI / BiH / Buna na Sokocu: Ko je novi direktor ŠG “Romanija”? (VIDEO)

Buna na Sokocu: Ko je novi direktor ŠG “Romanija”? (VIDEO)

Direktor “Šuma Srpske” Risto Marić izjavio je da će naredne sedmice biti odlučeno o imenovanju direktora Šumskog gazdinstva Romanija Sokolac, i da su se prijavila dva kandidata- Rajko Bulajić i Strahinja Bašević.

Ova izjava uslijedila je nakon što su u Sokocu okončani protesti drvoprerađivača, zbog informacije da je Bulajić već imenovan za direktora.

Takvom kadrovskom rješenju usprotivili su se drvoprerađivači, brojni Sokočani pa čak i radnici Šumskog gazdinstva. Pozvali su predsjednika i premijerku Srpske da čuju njihov stav, pa tek onda da zauzmu stav o novom direktoru.

“Bulajić je četiri godine vodio preduzeće, od 2008. do 2012. i napravio gubitak od šest miliona  KM i obaveza koje nije naplatio i preko deset krivičnih prijava. Kako može takav čovjek da vodi preduzeće. Sigurno neće proći, pa makar svi izginuli ovdje” ističe Brane Vitomir predsjednik Udruženja drvoprerađivača opštine Sokolac.

Rješenje o imenovanju Rajka Bulajića (Foto: RTRS)

Rješenje o imenovanju Rajka Bulajića (Foto: RTRS)

Direktor Šuma Srpske Risto Marić, poručio je iz Banjaluke da će se o imenovanju novog direktora odlučivati naredne sedmice, kada se za to steknu zakonski uslovi. Izbor je sužen na sadašnjeg vršioca dužnosti Strahinju Baševića i nekadašnjeg direktora ŠG “Romanija” Rajka Bulajića.

“Nismo još odlučili da li će to biti Rajko Bulajić ili Strahinja Bašević. O tome će se odlučiti iduće sedmice i to je konačan odgovor”, rekao je Marić.

Odgovor direktora “Šuma Srpske” čudi jer je Risto Marić još juče stavio potpis na Rješenje o imenovanju Rajka Bulajića za direktora ŠG “Romanija”. To se vidi iz dokumenta koji je u našem posjedu.

Zašto direktor ЈP Šume, danas govori drugačije od onog što je radio juče, tek ćemo da dobijemo odgovor. Odlukom Vlade, Bulajić je u aprilu 2012. zbog višemiliopnskog duga ŠG, smijenjen sa mjesta direktora. Na naše telefonske pozive, Bulajić se nije javljao.

Izvor: RTRS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...