Home / NOVOSTI / HRONIKA / OBEZBJEĐEN GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA IPA KUĆU

OBEZBJEĐEN GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA IPA KUĆU

O aktivnostima udruženja IPA RK Doboj (Internacionalna policijska asocijacija-Regionalni klub Doboj) čije je sjedište u Modriči pisali smo u nekoliko navrata. Raznim manifestacijama, tribinama i sportskim susretima skrenuli su na sebe pažnju šire javnosti. Jedna od aktivnosti je i izgradnja “IPA kuće” koja je otpočeta prije nekoliko godina a sada se ukazala prilika i mogućnost da se nastavi gradnja. Objekat se gradi na podrućju opštine Modriča tj. na obroncima Trebave i imati će značaja ne samo za ovo udruženje već i za širu zajednicu, odnosno sve građane naše opštine.
O tome su pisali na svojoj internet stranici a mi tu objavu prenosimo u cjelosti.

VINKOVIĆ DOO IZ OŠTRE LUKE

Danas je Nedo Savić, predsjednik IPA RK Doboj boravio u radnoj posjeti firmi “Vinković d.o.o.” u Oštroj Luci i tom prilikom po nalogu i u ime Upravnog odbora Kluba sklopio sa vlasnikom i direktorom firme Iljom Topićem preliminarni dogovor o uslovima nabavke građevinskog materijala kod ove firme za nastavak gradnje IPA kuće našeg kluba. Pored vrlo povoljnih uslova i sniženih cijena građevinskog materijala ova firma će dati i donaciju našem Klubu u vidu crijepa za pokrivanje IPA kuće. Ovu izuzetno značajnu i vrijednu donaciju gospodin Topić je obećao našem Klubu još prije nekoliko godina a tokom kontakata sa Nedom Savićem, a budući su se sada stekli uslovi za nastavak gradnje on je svoje obećanje i potvrdio.

 

NEDO SAVIĆ I ILJO TOPIĆ

Povodom ovog dogovora Nedo Savić, predsednik IPA RK Doboj dao je kratko obrazloženje:
–  “IPA kuća koju gradi naš Klub na Trebavi gradi se sredstvima Kluba, od donacija donatora kao i radnim akcijama naših članova i prijatelja Kluba koje su u nekolimo navrata realizovane do sada.
Zadnjom radnom akcijom tokom juna 2014. godine izlivena je temeljna ploča za objekat i tada smo stali. Naš klub je svake godine planirao određena sredstva za nastavak gradnje ali nije se išlo na parcijalnu gradnju jer bi izgrađeno stajanjem propadalo već smo sakupljali ta sredstva svake godine da bi mogli ozidati i odmah pokriti objekat. Za ovih par godina po tom osnovu sakupili smo i rezervisali za tu namjenu 6.600 KM. U međuvremenu sam upoznao gospodina Topića, vlasnika građevinske firme “Vinković” iz Ošte Luke sa gradnjom naše IPA kuće i on je obećao donaciju u vidu crijepa. Budući da smo uvidjeli da sa sredstvima kojima raspolažemo i ovom donacijom a uz mali dodatak materijala bi mogli konačno sazidati i pokriti objekat pa smo na zadnjem sastanku Upravnog odbora Kluba i donijeli odluku da se konkretno pregovara sa tom firmom kao mogućim dobavljačem građevinskog materijala. Zato sam ja danas i bio u toj firmi i rezultati pregovora su više nego odlični. Sav građevinski materijal dobit ćemo po najpovoljnijim uslovima i uz popuste a povrh svega potvrđena je i obećana donacija u vidu crijepa. Mislim da možemo biti izuzetno zadovoljni. O današnjim pregovorima ću izvjestiti Upravni odbor i zasigurno ćemo prihvatiti ovu izuzetnu ponudu i vjerujem donijeti konačnu odluku o skorom nastavku gradnje IPA kuće. Naravno na Upravnom odboru Kluba je i nova obaveza da naše dosadašnje donatore privolimo za dodatnu pomoć ali da tražimo i nove koji bi nam pomogli da uspješno odradimo ovu etapu gradnje IPA kuće.”

RADNA AKCIJA, JUN 2014. – IZLJEVANJE TEMELJNE PLOČE

Izvor: IPA RK Doboj

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...