Home / NOVOSTI / HRONIKA / BORENOVIĆ: Najvažnije zaustaviti odlazak i povećati natalitet *(FOTO)

BORENOVIĆ: Najvažnije zaustaviti odlazak i povećati natalitet *(FOTO)

MODRIČA – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je sinoć u Modriči da je zaustavljanje odlaska građana i povećanje nataliteta najvažniji dio “Programa obnove Republike Srpske”, usvojenog nedavno na Saboru ove partije.

Borenović je na javnoj tribini “Program obnove Republike Srpske” govorio o nekoliko ključnih mjera za zaustavljanje odlaska ljudi, a najvažnija je osposobljavanje realnog sektora i zapošljavanje građana kao uslov za formiranje porodice i dostojanstven život.

– PDP planira nekoliko hrabrih mjera u oblasti fiskalne konsolidacije koja podrazumijeva smanjenje poreskih opterećenja i doprinosa, reprogramiranje i restrukturisanje javnog duga, koji i opterećuje budžet Republike Srpske – rekao je Borenović.

On je naglasio da je neophodno izdvojiti pet odsto izvornih prihoda budžeta za podsticaj nataliteta, koji je danas u Republici Srpskoj minoran.

Borenović smatra da se ovim mjerama može značajno uticati na podsticaj nataliteta u Republici Srpskoj.

– Jedna od mjera je izdvajanje po 2.000 KM za svako novorođeno dijete, materinski dodatak za treće i četvrto rođeno dijete, kao i pomoć u stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova – rekao je Borenović.

Модрича - Иванић, Бореновић, ТривићPredsjednik Programskog savjeta PDP-a za ekonomiju Jelena Trivić istakla je da Program definiše ekonomsku, demografsku, moralnu obnovu, obnovu vladavine prava i političke stabilnosti.

– Za svaki od ovih segmenata imamo rješenja i planove, te konkretne mjere kako podići ekonomski potencijal Srpske, kako zaposliti građane, smanjiti opterećenje koje značajno utiče na rad realnog sektora, kako zaposliti određene kategorije stanovnika i kako usvojiti zakonska rješenja da bi imali društvo jednako za sve – rekla je Trivićeva.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da je za razvoj Republike Srpske važna politička stabilizacija BiH, koja je preduslov dolaska inostranih investitora.

Ivanić je ocijenio da je “Program obnove Republike Srpske” dobra osnova za početak rješavanja problema sa kojima se suočava Republika Srpska.

Tribini, koju je organizovao Opštinski odbor PDP-a Modriča, prisustvovalo je oko 150 članova partije i građana Modriče.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...