Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: U akciji dobrovoljnog darivanja prikupljeno 48 doza krvi

MODRIČA: U akciji dobrovoljnog darivanja prikupljeno 48 doza krvi

MODRIČA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u naselju Miloševac, kod Modriče, danas je prikupljeno 48 doza krvi.

Transfuziolog u Službi za transfuziju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj Jelena Mastilović rekla je da zajedničkoj akciji Mjesne zajednice Miloševac i Društva dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča odazvao 51 davalac od kojih tri nisu ispunila uslove za bezbjedno davanje krvi.

– Zadovoljni smo organizacijom akcije i dozama krvi prikupljenim za potrebe Opšte bolnice u Doboju – izjavila je Srni Mastilovićeva.

Ona je naglasila da su među davocima dvije osobe koja su prvi put dali krv, kao i dva davaoca kojima je današnje davanje četrdeseto.

Mastilovićeva je istakla da su zalihe krvi u Službi za transfuziju u bolnici Doboj dobre.

– Saradnja sa aktivima dobrovoljnih davalaca krvi, organizacijama Crvenog krsta i drugim vladinim i nevladinim orgnizacijama u opštinama regije Doboj je dobra i do sada nismo imali teškoća u obezjeđivanju dovoljnih količina krvi za nesmetan rad – naglasila je Mastilovićeva.

Predsjednik Mjesne zajednice Miloševac Rajko Bradašević rekao je da je interesovanje za akciju veliko i da će akcija postati tradicionalna.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča Slavko Jeftić istakao je da je sa današnjom, trećeom zajendičkom akcijom, održanom u Miloševcu prikupljeno više od 150 doza krvi.

– Godišnje članovi ovog društva učestvuju na četiri akcije dajući više od 250 doza krvi – rekao je Jeftić.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...