Home / MAGAZIN / POSAO / Pravilna ishrana pilića i koka nosilja

Pravilna ishrana pilića i koka nosilja

Svima nama veoma dobro je poznata izreka ”Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje”.

Jaja su, uz meso i ribu, osnovna namirnica na jelovniku osobe koja vodi računa o kvalitetnom unosu hrane, bogate proteinima.  Izvrstan su obrok u bilo koje doba dana, te postoje raznovrsni načini pripreme. Osim toga, jaja predstavljaju glavne sastojke velikog broja slanih i slatkih kulinarskih specijaliteta.

Danas je velika potražnja za zdravim i kvalitetnim namirnicama, a pravilna i uravnotežena prehrana stanovništva jedan je od značajnih preduslova za očuvanje zdravlja. Jaja su bogat izvor proteina i vitamina, doprinose pokretanju energije, jednostavno se pripremaju itd. Osim jaja, pileće meso je veoma zastupljeno u ishrani te uz ukusne i raznovrsne umake ili povrće predstavlja jedno od omiljenih jela, a zdravstvene koristi konzumiranja piletine su mnogobrojne.

 

Kako bi koke nosilje dale jaja visoke kvalitete i kako bi njihovo meso bilo zdravo potrebno ih je pravilno uzgajati i hraniti smješama koje sadrže sve potrebne sastojke (energija, bjelančevine, vitamine, minerale i dr.).

Najbolje i najpotpunije smješe za pravilnu ishranu pilića i koka nosilja proizvode se u fabrikama stočne hrane. Jedna od takvih je kompanija Hrana produkt koja svojim proizvodima nudi najkvalitetnije proizvode za pravilnu prehranu živine. Asortiman proizvoda Hrana produkt čine potpune i dopunske smješe, vitaminsko-mineralne predsmješe i proizvodi od soje.

Sirovine se skladište i čuvaju u skladu sa važećim pravilnicima i standardima, tako da su bezbjedne za upotrebu u proizvodnji. U laboratoriji se vrše analize sirovina i provjerava njihov kvalitet prije uključivanja u proces proizvodnje. Kvalitetne sirovine kontrolisanog porijekla, optimalizacija i automatizacija za rezultat imaju i visok kvalitet proizvoda

 

Kapacitet naše farme je 72 000 pilića u turnusu. Riječ je o modernoj farmi koja je automatizovana te ispunjava sve zahtjeve u pogledu zaštite životne sredine. Farma ima visoke proizvodne rezultate zahvaljujući dobrom menadžmentu i kvalitetnoj hrani koju proizvodimo. Po tome je svrstana u klub Ross 400″ – izjavio je Goran Stanković, direktor kompanije Hrana Produkt.

Zahvaljujući uspješnim rezultatima na vlastitoj i drugim farmama svojih kupaca, Hrana produkt se nalazi u samom vrhu po veličini proizvodnje hrane za tov pilića i snabdijeva veliki broj farmi u Srbiji i zemljama regiona.

Izvor: HRANA PRODUKT

HRANA PRODUKT

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...