Home / NOVOSTI / HRONIKA / Borci traže borački dodatak na mjesečnom nivou

Borci traže borački dodatak na mjesečnom nivou

MODRIČA – Opštinska boračka organizacija /OBO/ Modriča zatražiće od nadležnih organa Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ i vlasti Republike Srpske pokretanje inicijative za izmjenu zakona kojim bi se obezbijedila veća prava demobilisanim borcima, zaključak je sa sjednice Skupštine ove organizacije u Modriči.

Članovi Skupštine su sinoć istakli da su demobilisani borci socijalno najugroženija kategorija boračke populacije Republike Srpske, zbog čega je zatražena mjesečna isplata boračkog dodatka borcima prve i druge kategorije.

Predsjednik ove organizacije Milutin Vračević rekao je da modrički borci traže da svi učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata dobiju pravo na borački dodatak koji bi bio srazmjeran vremenu provedenom u jedinici.

Zahtjev Skupštine je da se demobilisanim borcima prve kategorije omogući banjsko liječenje, zdravstvena zaštita kojom su obuhvaćeni članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

– Na prostoru Modriče kategorisano je oko 5.000 boraca, od kojih je 2.500 učlanjeno u opštinsku Boračku organizaciju – rekao je Vračević i istakao da članarinu plaća samo 250 članova.

Sjednici Skupštine, koja je usvojila Izvještaj o radu u prošloj i program rada u 2015. godini, prisustvovao je zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Bosa Novaković.

Novakovićeva je istakla da se iz budžeta opštine godišnje za dopunska prava boračkih kategorija izdvaja 200.000 KM.

Ona je potvrdila da lokalna uprava ima dobru saradnju sa ovom organizacijom, drugim organizacijama koje okupljaju boračku populaciju i demobilisane borce koji nisu članovi ni jedne organizacije ili udruženja.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...