Home / NOVOSTI / HRONIKA / Udes kod Modriče: Stradao tinejdžer, četvorica povređena

Udes kod Modriče: Stradao tinejdžer, četvorica povređena

Saobraćajna nesreća u selu Koprivna u ponedeljak, Vasilije C. (16) izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub rasvete

MODRIČA – U selu Koprivna, kod Modriče, u ponedeljak oko 11.30 dogodila se teška sabraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao šesnaestogodišnji Vasilije C. iz Koprivnske Trebave, učenik prvog razreda srednje škole.

 On je upravljajući automobilom „reno senik“, švajcarskih registarskih oznaka CH-324439, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub ulične rasvete. Od siline udara preminuo je na mestu. Sa njim u autu su bila još četvorica maloletnika Goran P. (17), Radenko P. (15) i braća Denis P. (17) i Dejan P. (16).

Sva četvorica su prevezena u modrički dom zdravlja, gde ima je ukazana prva pomoć, a zatim su upućeni na dalje lečenje u dobojsku bolnicu. R. P. je teže povređen, a prema oceni lekara modričkog Doma zadravlja, ostala trojica u trenutku pružanja prve pomoć nisu bila životno ugrožena.

 

Prema kazivanju očevidaca Vasilije C. je stigao autom pred seosku prodavnicu, koja je manje od petsto metara udaljena od mesta tragedije.

– Bilo nas je tu više, on je njima četvorici nešto rekao, oni su se okrenuli, seli u auto i krenuli prema Modriči. Za tri minuta čuli smo za tragediju i svi smo trčali da pokušamo da pomognemo, ali evo vidite šta se desilo – priča jedan od drugara četvorice preživelih.

Danijel Kuzmanović, iz istog sela odakle je i stradali Vasilije, vozio je auto ispred njega.

– Obišao me odmah posle mostića ispod kremenika. Išao je ispred mene malo brže i odjednom je počeo da šeta po putu. Posle nekih stitinu metara, udario je u banderu i odbio se na drugu stranu. Tragedija. Svi smo u šoku – kaže Danijel Kuzmanović.

Uviđaja su obavili pripadnici policije iz Modriče i saobraćajne policije iz Doboja. Veoma brzo skupilo se skoro celo selo, stajali su nemo i samo vrteli glavom.

RODITELjI SE ONESVESTILI

ZA par minuta iz raličitih pravaca stigli su otac i majka braće Denisa i Dejana. Tražili su sinove koji su u tom trenutku već bili prevezeni u Dom zdravlja, međutim, kad su videli automobil i u njemu nastradalog Vasilija, popadali su u nesvest.

TREĆI SLUČAJ
VOŽNjA bez vozačke dozvole i neiskustvo uzeli su još jednu mladost, kojoj se stalno govori „stani – ne brže od života“. Za samo mesec dana ovo je četvrti slučaj na području Modriče da je stradao neko od mlađe populacije. Nemanja Jovanović (22) nađen je mrtav u studentskoj sobi sredinom avgusta. Ispostavilo se da je doživeo moždani udar, a lekari kažu da takvu jačinu udara ne pamte. Nekoliko dana kasnije stradao je Radomir Lukić (20) kada se na njega prevrnuo traktor. Prošle sedmice Modričanka Danijela Jovičić, studentkinja tehnologije, nađena je mrtva u stanu koji je iznajmljivala, sumnja se da se otrovala.

 

Autor: Vid Blagojević

Slike: Slađan Jeremić

Izvor: Večernje novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...