Home / NOVOSTI / MODRIČA / Asfaltiranje Berlinske ulice U MZ Modriča 3

Asfaltiranje Berlinske ulice U MZ Modriča 3

U MZ Modriča 3 danas, 13. avgusta 2014. godine, izvode se radovi na asfaltiranju Berlinske ulice. Planirano je asfaltiranje ulice u dužini od 750m, a širine 5m. Navedena dionica ulice je bila i predhodno asfaltirana ali zbog radova na kanalizacionoj mreži u protekle dvije godine postojeći asfalt je uništen.

U sklopu ovog projekta, predhodnih dana je završeno asfaltiranja trotoara dužine 390m tako da sada navedena ulica ima trotoar svojom cijelom dužinom.

Izvođač radova je DOO „BALEGEM“ Gradačac, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 92.018,75 KM. Radove na asfaltiranju puta i trotoara u potpunosti finansira opština Modriča.

Ovim putem gradilište je posjetio načelnik opštine Mladen Krekić i tom prilikom rekao: „Ovaj put ima veliki značaja jer se radi o dvije mjesne zajednice koje su povezane. Ovo je bio asfalt koji je prošle i predprošle godine skinut iz razloga postavljanja kanalizacione mreže. Sad je došlo vrijeme da se stavi jedna potpuno druga podloga, mnogo bolja nego što je bila i naravno sa trotoarom. Nastojaćemo za vrlo kratko vrijeme da se ovdje obezbjedi i ležeći policajci. S obzirom da je ovo jedna ravna dionica, da obezbijedimo što veću mogućnost da djeca mogu komotno da se kreću i da imaju uslove za normalno šetanje. Ono što moramo još da uradimo, naravno uz saglasnost predstavnika mjesne zajednice i ljudi iz ove struke, je to da napravimo još eventualno jedno ili dva pješačka prelaza, sobzirom da je ovo naselje koje ima mnogo ljudi. Ovo je velika investicija za ovo vrijeme u kojem živimo ali je sigurno mnogo korisna jer povezuje mnogo ljudi“.

 

Što se tiče ovoga projekta u našoj Mjesnoj zajednici mi smo svi zadovoljni. Jako nam je drago što je ovo urađeno i što je uložen novac u našu Mjesnu zajednicu. Ovaj asfalt povezuje MZ Modriča 3 sa gradom ali i MZ Modriča 5 tako da ovo dosta znači i za ljude iz MZ Modriča 5. Posebno ova investicija znači za djecu i pješake. Dobili smo obećanje da će se postaviti dva ležeća policajca i označiti pješački prelazi kako bi se povećala sigurnost samih pješaka,“ izjavio je Radenko Lazić, član Savjeta mjesne zajednice Modriča 3.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe Opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...