Home / NOVOSTI / BiH / Alija Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

Alija Delimustafić uhapšen u Hrvatskoj

SARAJEVO – Nakon što ga Sudska policija nije pronašla na adresi, te nakon što je za njim raspisana međunarodna i interna poternica, Alija Delimustafić je danas uhapšen u susjednoj Hrvatskoj, javlja Faktor.ba.Podsjećamo, Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, za kojim se još uvijek traga, bili su lišeni slobode u akciji „Pravda“, a potjernice su raspisane po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, a na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Alija Delimustafić je u bjekstvu od odluke Kantonalnog suda Sarajevo o produženju pritvora za dva mjeseca. Podsjećamo, Delimustafić nije imao dvojno državljanstvo, ali je za vrijeme ranijeg boravka u Hrvatskoj koristio ime Ilija Mustafić, te je kod njega u trenutku hapšenja pronađena lična karta sa drugim podacima o imenu i prezimenu.

Alija Delimustafić, Juso Škrijelj, Lejla Cerić, Suada Hadžić i drugi uhapšeni u akciji “Pravda” sumnjiče se za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

(Faktor.ba)

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...