Home / NOVOSTI / HRONIKA / Aktivnosti JU Turistička organizacija “Modriča” povodom Svjetskog dana turizma

Aktivnosti JU Turistička organizacija “Modriča” povodom Svjetskog dana turizma

27 SEPT-SVJETSKI DAN TURIZMAPovodom 27. septembra, Svjetskog dana turizma upriličene su razne aktivnosti i manifestacije širom svijeta. Modrička turistička organizacija “Modriča” učestvovala je na nekim od njih a i sama sprovela promotivne aktivnosti u našem gradu.

Svjetski dan turizma se obeležava sa ciljem razvijanja svijesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrijednosti.

Prva od tih manifestacija gdje je učestvovala i naša gradska turistička organizacija bila je Konferencija „Turizam Srpske – juče, danas, sutra“ koja je održana u Etno selu „Stanišići“ 24. septembra, gdje se okupilo 60 domaćih i stručnjaka iz Srbije.
Konferenciju o budućnosti turizma u Srpskoj organizovalo je Ministarstvo trgovine i turizma povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. septembra, ove godine pod sloganom „Milijarda turista, milijarda mogućnosti“.
Slijedeće njihovo učešće bilo je na “Međunarodnom sajmu turizma i zdravlja 2015 “održanom 25. septembra u Banja Luci. Naša turistička organizacija prezentovala je turističke potencijale Modriče i okoline.

Aktivnosti u Modriči

Kao i prethodnih godina, JU Turistička organizacija „Modriča“ Modriča obilježila je 27. septembar – Svjetski dan turizma posjetom osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Sutjeska“, gdje su održani edukativni časovi i dijeljeni promotivni leci sa ovogodišnjim sloganom „Milijarda turista, milijarda mogućnosti“.

Na kraju, moramo podsjetiti da je JU Turistička organizacija “Modriča” u ovoj godini bila organizator i suorganizator nekoliko manifestacija u našem gradu, a posebno ističemo njihove aktivnosti povodom Dana opštine Modriča. Svakako i oni na svoj način daju značajan doprinos sveukupnoj promociji našeg grada u zemlji i inostranstvu te je za očekivati još intezivniji nastavak tog trenda na opšte zadovoljstvo svih naših građana.

Izvor : slike / tekst: JU Turistička organizacija “Modriča” Modriča

Obrada: modričaINFO / H. Zlatko

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...