Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija HO Srcem za Modriču: Familija Vasić iz Koprivne dobila kupatilo

Akcija HO Srcem za Modriču: Familija Vasić iz Koprivne dobila kupatilo

2015-07-28-HO-SZM-SASTANAK-U-MODRICI-42

Ovih dana uspješno je okončana još jedna veča i značajna akcija. O toj akciji, svojim riječima je ispričao predsjednik HO Srcem za Modriču, Dragan Sjeničić:

Prvenstveno bih htjeo da se zahvalim našim članovima, familiji Mitrović Renatu i Danijeli koji su odmah po završetku naše zajedničke akcije kod familije Todorović izrazili želju da nastave sa akcijama ovoga tipa i zatražili od nas da pronađemo još jednu porodicu sa djecom koja nema kupatilo.
Kao i uvjek mi odmah pišemo svim mjesnim zajednicama i molimo ih da nam prijave slučajeve njima poznate. Pošto, po ko zna koji put, mnogi ostaju nijemi na probleme svojih komšija, familije prijatelja, mi čekamo.
Koprivljanski sveštenik Jadranko Stojanović, po ko zna koji put, pokazuje šta je biti duhovnik, humanitarac, tj. jednom riječju, čovjek. On nalazi u Koprivni dvije familije ali i sam znajući da je prošla akcija bila takođe u Koprivni, čeka nebi li javili iz bilo koje druge mjesne zajednice.
U međuvremenu i familija Mitrović odlazi u Koprivnu i sa sveštenikom Stojanovićem odlazi na lice mjesta i uvjerava se u problem porodice Vasić.
Takođe, Mitrovići videvši u kakvom je stanju familija Vasić, njihovo dvoje djece oprema za školu.
Moramo ovde naglasiti da se familija Vasić svim silama borila da završi to kupatilo tako da je dobar dio bio već urađen i na nama je bilo da se plati jos 1000 KM kako bih se sve završilo.Kompletan novac je donirala familija Mitrović, i kako to već ide, uvek se neko još javi da pomogne.
Slavisa Dudic iz KoprivneKoprivljanin Slaviša Dudić nije od onih koprivljana koji sjede pred prodavnicama i od jutra uz pivo pljuju po svemu što neko radi pa čak i po ovakvim akcijama. Slaviša, čovjek velikog srca javlja se i u ovoj neimaštini od sebe radi keramiku familiji Vasić !
Posto je Slaviša uradio pločice pojavljuje se normalno višak para koje mi odlučujemo da poklonimo familiji Vasić u paketu hrane. Naša članica Radmila Radisavljević se našla u otadžbini na odmoru i ona je sa sveštenikom Stojanovićem kupila i uručila paket!
Znači, familija Vasić je uz školski pribor, kupatilo, dobila i paket hrane kojim je naša akcija na radost svih kod ove familije srećno završena

Ovom prilikom bih napomenuo da smo uporedo sa akcijom u Koprivni uradili u saradnji sa sveštenicima u Modriči i dvije akcije na UPD-u.
Zato bih želeo da se zahvalim ovim putem sveštenicima Jadranku Stojanoviću, Goranu Panjkovu, Stamenku Stankoviću, Siniši Laziću i Željku Matiću,koji su pravi primjer kako se treba brinuti o svojim parohijanima i da nam je čast što sarađujemo sa njima, a nadamo se da će nam se pridružiti i ostali sveštenici naše opstine!

Mi, kao organizacija, nastavljamo dalje i sledećih dana običićemo jos porodica!

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...