Home / NOVOSTI / HRONIKA / ŽIVANOVIĆ STUDENT GODINE NA STUDIJSKOM PROGRAMU ISTORIJE *(FOTO)

ŽIVANOVIĆ STUDENT GODINE NA STUDIJSKOM PROGRAMU ISTORIJE *(FOTO)

Dimitrije Živanović, profesor istorije

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 16. jula 2020. godine upriličena je svečana dodjela nagrada najboljim diplomcima sa svih šest studijskih programa. Student generacije, sa skoro svim odličnim ocjenama, je Nikolina Aničić sa učiteljskog studija. Pored nje nagrađeni su Srećko Kovačević sa Studijskog programa filozofije, Lana Lugonja sa Studijskog programa psihologije, Nikolina Vesić sa  Studijskog programa pedagogije, Lidija Popović sa Studijskog programa predškolskog vaspitanja, te naš sugrađanin Dimitrije Živanović sa Studijskog programa istorije.

– Najbolji studenti sa svakog studijskog programa su izabrani na osnovu kriterija prosjeka ocjena i dužine studiranja. – stav je  ovog fakulteta. Uprava Filozofskog fakulteta dodjelila je, pored plaketa, i prigodne nagrade. Najbolji diplomci nagrađeni su knjigama u izdanju fakulteta, kao i tablet-računarima koje je obezbijedila kompanija DOOB 3D Labs iz Banjaluke.

Modričanin, Dimitrije Živanović je diplomirao na osnovnim studijama sa prosječnom ocjenom 9.22, a završni rad pod naslovom “Period Amarne” (predmet Istorija Starog Istoka) odbranio je u januaru prošle godine sa ocjenom 10. Dimitrije inače radi u osnovnoj školi, te je član i nekoliko udruženja. Od prošle godine djeluje u okviru Književnog kluba “Mladost” iz Modriče, kao i u Klubu istoričara Posavina iz Šamca. Predviđeno je da, zajedno sa profesoricom Majom Vidović, uređuje glasnik Kluba istoričara Posavina pod nazivom “Naša misao”.  Živanović pohađa drugi ciklus studija (master studije) na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci na smjeru za Opštu savremenu istoriju. Pored toga što proučava teme iz Drugog svjetskog rata, propagande, opštih tokova prošlosti Istočne i Centralne Evrope, najviše se interesuje za proces stvaranja Izraela, ideju cionizma, kao i za judeo-arapske odnose u XX vijeku.

Istoričaru Dimitriju Živanoviću plaketu i nagrade su dodjelili dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Srđan Dušanić i šef studijskog programa istorije doc. dr Aranđel Smiljanić. Prijemu najboljih diplomaca za akademsku 2018/19. godinu prisustvovali su, pored medija, članovi porodica, prijatelji, rukovodioci studijskih programa, kao i predstavnici rukovodstva Filozofskog fakulteta.

Tekst pripremio: Danijel Broćilović;
Fotografije: srpskainfo, Filozofski fakultet u Banjoj Luci, Danijel Broćilović
Obrada: Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...