Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vranjačanka Zorica Janković – Nurkić nije zaboravila svoj rodni kraj *(FOTO)

Vranjačanka Zorica Janković – Nurkić nije zaboravila svoj rodni kraj *(FOTO)

Danas je u Vranjak pristigla donacija. Svoju humanost ovaj put je pokazala Vranjačanka Zorica Janković – Nurkić, koja dugi niz godina živi i radi u Holandiji, u gradu Drachten.

Vranjačanka Zorica Janković – Nurkić

Kada je došlo do promjene inventara u školi „Singelland VHS“ u Drachtenu, gdje Zorica radi preko dvadeset godina, ona je u dogovoru sa školom prikupila stvari i platila prevoz da se te stvari doniraju osnovnoj školi u Vranjaku.
U Vranjak je stiglo dvadeset stolova i stotinu stolica, te će se na taj način opremiti učionice ove škole. U ovom poslu joj je pomogla njena dugogodišnja prijateljica Azra. Zorica najavljuje da će nastaviti sa donacijama školi i selu gdje je provela djetinjstvo.
Kamion su dočekali radnici ove škole, kao i omladinci iz Vranjaka koji su pomogli da se stvari istovare. Zorica je mislila i na njih, te im je poslala slatkiše i sokove da se posluže poslije obavljenog posla.

Zahvaljujemo se u ime kolektiva i uprave naše škole gospođi Zorici na svom velikom trudu, zalaganju i humanosti. Od velikog značaja je ova pomoć našim učenicima.

Autor: Nataša Đorđić
Foto: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

221 žrtva porodičnog nasilja prošle godine u RS – ali to nije prava brojka

Tokom prošle godine, na području Republike Srpske, 221 žrtva je prijavila nasilje. Uzimajući u obzir statistiku od prošle godine, ali i činjenicu da je 2020. godina obilježena pandemijom COVID 19, ...