Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zimska škola za mljekare

Zimska škola za mljekare

U okviru zimske škole za mljekare, danas 26. februara 2019. godine u Kino sali Srpskog kulturnog centra održano je drugo od četiri planirana predavanja. Organizator je Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi – Područna jedinica Doboj u saradnji sa Opštinskim udruženjem poljoprivrednih proizvođača „Modrička Polja“ Modriča i opštinom Modriča.

 

Prezentovane su teme vezane za ekonomiku u prozvodnji mlijeka, pripremu kvalitetne silaže, uzgoj priplodnog podmlatka, problem bolesti papaka i druge srodne teme.

 

„Proizvodnja mlijeka je veoma komplikovana oblast poljoprivrede i treba imati jako mnogo znanja. Na osnovu potreba proizvođača mlijeka angažovali smo predavače koje resor nema u svojim kapacitetima. Danas je sa nama predavač iz jedne renomirane firme koji ima veliko iskustvo“, istakao je profesor Dragiša Marković iz Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi – Područna jedinica Doboj.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Modriča: Skupštinsku većinu čine SNSD, SP i NPS *(VIDEO)

Modriča – koalicijaFoto: RTRS Mjesto načelnika pripalo je kandidatu SDS-a, a predstavnici nove skupštinske većine kažu da ne žele da opstruišu njegov rad, već da budu spona lokalne i republičke ...