Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zdravko Đurić, sportski direktor Zvijezde iz Gradačca, dobitnik laskavog priznanja

Zdravko Đurić, sportski direktor Zvijezde iz Gradačca, dobitnik laskavog priznanja

Sportski radnik godine tuzlanske regije
Federalni prvoligaš na pragu Premijer lige BiH

GRADAČAC – Zvijezda iz Gradačca na pragu je Premijer lige BiH, vodeća je u Prvoj fudbalskoj ligi FBiH. Ispostavilo se da je klub imao zrelu i ispravnu politiku, da su angažovana istinska pojačanja i da je rezultat takvog rada i uspesi koji su ostvareni. Sportski direktor Zvijezde Zdravko Đurić izabran je za sportskog radnika 2017.godine u celoj tuzlanskoj regiji.

„Svako priznanje je sreća i ujedno satisfakcija za naredne aktivnosti . Međutim , biti najbolji sportski radnik u konkurenciji sportskih radnika 13 opština i na prostoru koji  ima više od pola miliona stanovnika , gde je registrovano preko 400 sportskih kolektiva i preko 30.000 sporista uključenih u sportove kao što su atletika , gimnastika , kao bazni sportovi , zatim kolektivi u oblasti fudbala , košarke , rukometa , odbojke ali i individulanih sportova karatea , boksa , tekvandoa , kok-boksa , ne može čovek nego da bude srećan i ponosan na sebe , svoj rad i na sve one sa kojima je to ostvario“, govori Đurić.

Laskavo priznanje došlo je u godini kada Zvijezda beleži dobre rezultate.

„Zvijezda ima rezultate zbog dobre organizacije kluba i dobrog rada , zbog podrške koju ima od navijača i građana , zbog podrške koju ima od sponzoora i donatora , ali posebno zbog podrške koju ima od opštinskih organa vlasti , a pre svega zbog podrške načelnika opštine gospodina Edisa Dervišagića koji nesebično pomaže razvoju sporta na području opštine Gradačac , a time i FK Zvijezdi . U takvim uslovima rada onda je i noramala sled događaja i dobar rezultat“, nastavlja Zdravko Đurić

Zvijezda se ne zaustavlja, ona ide dalje. Sportski direktor kaže da su jasni planovi za 2018.godinu.

„ Zvijezda Gradačac je sportska organizacija koja nikad nje zadovoljna onim što ima , jer uvek može i bolje i više. Trenutno smo angažovani na više polja . Pre svega, popunjavanju igračkog kadra u seniorskoj konkurenciji kako bi mogli do kraja ostati konkuentni za ulazak u Premije ligu BiH .

Medjutim , upravljačka struktura radi na više medjusobno povezanih aktivnosti . Jedna od aktivnosti je sanacija i adaptacija sadašnjih i izgradnja novih infrastrukturnih projekata . Pronalaskom eventualnih donatora i sponzora , ali i učešća i na javnim pozivima uradili bi smo pokrivanje centralne tribine , izgradili semafor i uradili bar prvu fazu priprema za izgradnju reflektora“, ističe Đurić.

Sve ima svoje prioritete.

„Trenutno se radi poboljšanje centralnog terena , elektifikacija pomoćnog terena , i uređenje već urađene podloge za plastični teren. U budućnosti očekujemo i ugradnju balona koji će omogućiti našim mladim da se fudbalom bave tokom čitave godine. Ali to su samo preduslovi za ono glavno šta želimo da uradimo . Svesni smo činjenice da bez masovnosti i kvalitetnog rada u omladinskim slekcijama i nemamo nekakvu svetlu budućnnost . Poboljšanjem kvaliteta rada u tim selekcijama , novom organizacionom strukturom i postavljanjem cilja bila bi najbolja logistika seniorskoj ekipi“, dodaje sportski direktor ovog kolektiva.

Klupski čelnici ne miruju ni u ovim pretprazničnim danima.

„Obilaze velike sportske kolektive kako bi pronašli nekoga ko bi nam u tome i pomogao . Već smo posetili Crvenu zvezdu Beograd gde smo imali jako lep doček od strane direktora omladinskih selekcija i u razgovoru došli do određenih dogovora oko buduće zajedničke saradnje . I to nije sve. I dalje tragamo za još takvih partnera i u bliskoj budućnosti ćemo obelodaniti nove naše sportske prijatelje koji nam žele pomoći i u organizaciji i u svim sgmentima koji naš klub poseduje. Iskreno mislim da će bliska budućnnost pokazati da Zvijezda Gradačac ima uzornu upravljačku strukturu , stručni kadar , igrače i kvalitet rada koji će biti rasadnnik ne samo talentovanih , nego i budućih vrhunskih fudbalera sposobnih da svoje kvalitete prezentuju i izvan zemlje“, zaključio je Zdravko Đurić, sportski direktor gradačačke Zviejzde.

A oboje su uspešni…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...