Home / NOVOSTI / HRONIKA / ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA”

Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana.

Ekipa “Medic plus” iz Modriče, pobjednik je turnira u seniorskoj konkurenciji. U finalnoj utakmici savladali su ekipu „3×3 Auto kuća Sekulić“ iz Srbije, rezultatom 21:13. Prvoplasiranim je uručena novčana nagrada od 1.500 KM, a drugoplasiranim 500 KM. Za MVP u seniorskoj konkurenciji proglašen je Stefan Milošević iz pobjedničke ekipe. „Na turniru u Modriči učestvujem već desetak godina, a organizacija je sve bolja i bolja. Uspjeli smo da osvojimo prvo mjesto u veoma jakoj konkurenciji, što predstavlja veliki uspjeh“, rekao je Nikša Milunović, kapiten ekipe “Medic plus”.

U konkurenciji juniora najbolja je bila ekipa „Stojarija Ćulum – RTS Metal“ iz Modriče, koja je u finalu ubjedljivo nadigrala ekipu „Gramat“ iz Teslića, sa 21:8. Pripala im je nagrada od 300 KM, a drugim od 100 KM. MVP turnira u juniorskoj konkurenciji Dušan Popović je istakao: „Prošle godine smo imali mali peh u finalu, ali smo ove godine dsošli sa namjerom da ga osvojimo i uspjeli smo u tome.“

Kada su u pitanju veterani prvo mjesto osvojila je ekipa „Roštiljnica Lazarević“ iz Modriče, dok je druga bila ekipa „Kafe bar Princip“, takođe iz Modriče. Nagrada od 300 KM uručena je za prvo mjesto, a za drugo 100 KM.

„Zadovoljstvo mi je što je Ministarstvo porodice, omladine i sporta ove godine podržalo održavanje turnira u Modriči, a organizator jenj pružio vrhunsku organizaciju, koja se može mjeriti na nivou regiona“, istakao je Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport.

„Opština Modriča je odlukom načelnika podržala organizaciju turnira, koji je do sada najbolje organizovan, što se vidi i po velikom broju prisutnih sugrađana, ali i iz ugla takmičara. Opštinska uprava je opredijeljena da podrži svaku manifestaciju koja doprinosi društvenom životu naših sugrađana, a ovo je jedna od manifestacija koja to najbolje radi“, izjavio je savjetnik načelnika opštine Aleksandar Petrović.

Svim učesnicima finalnih utakmica osim novčanih nagrada dodijeljene su medalje i pehari, a prisutnima podijeljeni razni pokloni, koje su obezbijedili sponzori turnira.

Sergej Pavlović, jedan od organizatora se zahvalio sponzorima na pomoći u organizaciji i istakao da je veoma zadovoljan ako je turnir protekao, a pogotovo jer je okupio veliki broj najmlađih sugrađana.

Izvor: Opština Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...