Home / NOVOSTI / HRONIKA / Završen 7.Memorijal „Dr Milan Jelić“ u Modriči – CRVENA ZVEZDA JE POBEDNIK

Završen 7.Memorijal „Dr Milan Jelić“ u Modriči – CRVENA ZVEZDA JE POBEDNIK

MODRIČA – Beogradska Crvena zvezda pobednik je 7.Memorijala „Dr Milan Jelić“ koji se održava u Modriči svake godine 30.septembra, kada se obeležava pomen ranijem predsedniku Republike Srpske i rvom čoveku fudbala u Srpskoj i u BiH.

U finalu su Beograđani igrali nerešeno protiv dobojske Sloge, bilo je 0:0, ali nakon izvođenja penala „crveno – beli“ su slavili sa 3:0.

Zvezdin golman Vojkan Damjanović proglašen je za najboljeg golmana turnira.

„Prvi put sam u Modriči i u Republici Srpskoj. Bilo mi je lepo ovde, lepa osećanja. Priznanje mnogo znači, godi jer sam mlađi godinu dana od ostalih“, rekao je Damjanović.

Najefikasniji igrač bio je Vukašin Preradović, takođe iz Crvene zvezde.

„Pehar prvog strelca je nešto posebno, mlađi sam dve godine od ostalih. Važno priznanje da nastavim sa još intezivnijim radom. Zvezda mi u srcu stanuje, možda zaigram i za seniorski tim. Sanjam taj dan. Hvala Modriči na gostoprimstvu“, kaže Preradović.

Treneri i delegati manifestacije bili su jednoglasni – najbolji igrač programa je Goran Šujić iz dobojske Sloge.

„Za mladog sportistu to znači mnogo. Daje mi dodatnu snagu, daje mi na znanje da još bolje radim, treniram, učim od boljih i čekam strpljivo svoju šansu. Možda nešto i bude“, rekao je Šujić.

Petar Jelić, predsednik Modriča Maxime, organizatora Memorijala, zahvalio je svima koji su uzeli učešće.

„Hvala im što su se odazvali našem pozivu. Oni sutra imaju prvenstvene utakmice, a danas su došli. Dakle, cene ljudi ovaj turnir i mog okojnog oca. Hvala im od srca. Eto, moji Modriča i Crvena zvezda su 3., odnosno 1.mesto. Turnir je prijateljskog karaktera, ali ovo govori da se u klubovima odlično radi u mlađim pogonima. Ima dosta talenata, treba s njima valjano raditi i izvesti iz na pravi put“, podvukao je Petar Jelić.

Pokrovitelji Memorijala „Dr Milan Jelić“ bili su Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS. Partner turnira bila je oština Modriča, a medijski pokrovitelj Radio – televizija Republike Srpske.

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

REZULTATI

 

Modriča Maxima – Tekstilac Kort 3:0

Crvena zvezda – Borac Šamac 3:0

Zvijezda Gradačac – Sloga Doboj 1:1 (penalima 4:5)

Bratstvo Gračanica – Borac Banja Luka 2:1

Modriča Maxima – Crvena zvezda 0:1

Bratstvo Gračanica – Sloga Doboj 0:1.

Meč za 3.mesto: Modriča Maxima – Bratstvo Gračanica 0:0(penalima 5:4)

Meč za 1.mesto: Sloga Doboj – Crvena zvezda 0:0 (penalima 0:3)

petar-jelic-urucio-priznanje-goranu-sujicu-najboljem-igracu-turnira

PETAR JELIĆ URUČIO PRIZNANJE GORANU ŠUJIĆU, NAJBOLJEM IGRAČU TURNIRA

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...