Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zajedno za bolje sutra porodice Lukić

Zajedno za bolje sutra porodice Lukić

Okupljeni u bolje sutra našeg naroda kupili porodici Lukić iz Skugrića kravu.

Prilikom nedavnih posjeta Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i Udruženja roditelja sa četvero i više djece ,,Nada 4“ porodici Lukić iz Skugrića saznalo se za njihovu želju da imaju kravu kako bi prehranili porodicu.Sedmočlana porodica Lukić koju čine otac Radenko,majka Jovanka i petero djece Gosto(10),Jelena (12),Svjetlana (3),Radmila (9) i dvomjesečna beba Tamara.


Porodica Lukić porijeklom je iz Paležnice ali usljed klizišta svoj dom našli su u Skugriću gdje su im prijatelji ustupili kuću da žive i održavaju dok žive u njoj.Prije dva mjeseca na svijet je došla beba Tamara,pa su ovu porodicu posjetila mnoga udruženja i organizacije kako bi donijeli pomoć za ovu skromnu porodicu koja živi od dječijeg doplatka i dnevnice koju zaradi Radenko radeći kod dobrih ljudi.
Među prvima pomoć su donijeli Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“,Udruženje roditelja sa četvero i više djece ,,Nada 4“,a zatim kada se saznalo za želju za kupovinom krave koju svakako nisu mogli kupiti sami u akciju se uključuje i Dobrotvorna organizacija Eparhije Zvorničko Tuzlanske,,Trojeručica“ i Humanitarna organizacija ,,Nemanjići“ iz Tićina i zajedničkim snagama kupuju neophodnu kravu za porodicu Lukić.


Koordinator akcije protojerej stavrofor Jadranko Stojanović izjavio je sledeće: Veliko hvala svim učesnicima ove velike humanitarne akcije a tu prije svega želio bih se zahvaliti sveštenicima naše eparhije koji su putem Dobrotvorne organizacije ,,Trojeručica“ učestvovali finansijski u ovoj akciji takođe i Udruženju roditelja sa četvero i više djece ,,Nada 4“,Humanitarnoj organizaciji ,,Nemanjići“ koji su zajedničkim snagama kupili steonu kravu za porodicu Lukić.Pored ovih udruženja takođe i Humanitrnoj organizaciji ,,Srcem za Modriču“ koja je donirala hranu za kravu kako bi ova porodica na početku imala neophodnu hranu za kravu.Takođe moram da se zahvalim i mesnici Đurić tj.vlasniku Ljubiši Đuriću koji je bez naknade prevezao kravu od kupca do kuće Lukića“.


Radenko Lukić se najiskrenije zahvalio svima koji su učinili ovo veliko dijelo za njegovu porodicu:Sada ćemo dosta lakše za hranu,nećemo morati kupovati mlijeko za djecu kao i mliječne proizvode.Hvala svešteniku Jadranku koji je sve ovo organizovao i danas nas obradovao ovim poklonom,takođe hvala svim udruženjima i ljudima koji su finansijski pomogli da se ostvari naša velika želja da imamo kravu“
Ovom akcijom zaokružena je akcija pomoći porodici Lukić a ova udruženja nastavljaju zajednički da djeluju u narednim velikim akcijama gdje god pomoć neophodna. Ukupna vrednost ove akcije je bila 2725 km koje smo slava Gospodu brzo obezbijedili.

Izvor: Crkvena Opština Koprivna-Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...