Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dokumentari film o Milanu Jeliću

Dokumentari film o Milanu Jeliću

Dokumentarni film ”Predsednik ” o životu i radu Milana Jelića, predsjednika Republike Srpske, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, člana predsjedništva Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, autora Slađana Jeremića, inače saradnika našeg sajta, biće premijerno prikazan u drugoj polovini septembra  u Modriči, a u povodu decenije održavanja prestižnog Omladinskog fudbalskog turnira, jednog od najjačih u ovom regionu i 12 godina od kako je Milana Jelić prerano otišao sa ovog svijeta.

Uz dokumentarni film Slađana Jeremića, uspomenu na Jelića  čuva ’’Fond Dr Milan Jelić’’, a koji stipendira najbolje studente  Republike Srpske i najvrjednija fudbalska nagrada u Republici Srpskoj za živortno djelo ’’ Dr Milan Jelić”.

Slađan Jeremić, Milan Jelić, Tomo Marić

U filmu o Milanu Jeliću govore  Milorad Dodik, Petar Đokić, Nikola Špirić, Rajko Ubiparip , Tomo Marić, Dragan Novaković, Mladen Krekić. Petar Jelić, Dragan Džajić, Žarko Zečević, Ilija Petković i Zvezdan Terzić, uz obilje vrijednog  dokumentarnog  materijala, od mladosti do predsjedničkih dana  Milan Jelića.

-Želja mi je bila da Milana Jelića predstavim kao državnika i privrednika, kao čoveka sporta , posebno fudbala, ali prie svega kao ličnost iz naroda, koji je voleo  ljude, a i oni njega. To je na kraju pokazala i tužna kilometarska kolona, na njegovoj sahrani u Modriči, kaže Slađan Jeremić.

Autoru Slađanu Jeremića i ekipi Radio televizije Republike Srpske, koja je radila produkciju, veliku podršku pružio je Milorad Dodik, član Predsjedništva B i H iz Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, te Vlada Republike Srpske.

Ekipu filma ’’Predsednik’’ sačinjavaju: konsultant i saradnik na scenariju Tomo Marić, urednik sportske redakcije RTRS Dragan Novaković, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, izbor muzike Igor Divjak, snimatelji: Aleksandar Zorić, Boris Grumić, Vedran Blagojević, montaža: Biljana Ševa. Film je rađen u produkciji Radio televizije Republike Srpske.

Sportaski novinari sa Milanom Jelićem, Miljanom Miljanićem,

Izvor: SPORTDC

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...