Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Zagledani u budućnost

Zagledani u budućnost

MODRIČA – Dok se seniori Modriča Maxime pripremaju za nastavak sezone u 2.ligi RS, grupa „zapad“, predsednik kluba vodi intezivne aktivnosti kako bi se u godinama koje dolaze pojavili željeni rezultati.

-Ovih dana postavljamo određene stvari na svoje mesto. Ima mnogo posla, ali ćemo određene obaveze uspešno privesti kraju. Seniori se pripremaju, imaće nekoliko kontrolnih utakmica i želimo da budemo što spremniji za nastavak zvaničnog dela sezone. Istina, ostali smo bez nekoliko fudbalera koji zbog svoje afirmacije nemaju strpljenja da igraju u drugom stepenu takmičenja. Svi preko noći žele u najviši rang, a to nije moguće. Sa ovim kadrom možemo da izguramo sezonu, a onda ćemo na leto da sednemo da vidimo šta i kako dalje, poručio je Petar Jelić, predsednik Modriča Maxime.

U narednim godinama, sve su prilike, biće fudbalera. Talenti postoje, samo da se afirmišu, izgrade kao sportisti.
-Imaćemo jako brzo sopstvenu Školu fudbala koja će biti prepoznatljiva u regionu. Povezaćemo se sa Crvenom zvezdom, Partizanom, OFK Beogradom, Radom, Voždovcem. Oni imaju kvalitetne stručnajke koji rade sa mladima. Naši igrači će, iz mlađih selekcija, ovog proleća biti u njihovim školama, sa lepim izgledima da karijeru nastave u nekom od navedenih kolektiva, kaže Jelić.
Nerado govori o imenima…

-Blizanci Ljubiša i Siniša Sarkić i Ratko Buljić su na ’Karaburmi’. Neka uče od većih. Kada dostignu određeni nivo, verujem da mogu nositi dres plavo – belih boja. U Rad će ovihdana Goran Lukić i Nebojša Prljeta. U klubovima iz Beograda imamo prijatelje i od te, čvrste i iskrene, saradnje imaćemo obostrani napredak. U razgovoru sa trenerima iz Crvene zvezde, videću ovih dana dokle je stigla priča da se Jovo Lukić priključi omladinskom pogonu crveno-belih, rekao je Jelić.

Crvena zvezda i Partizan imaju i svoje čuvene kampove. Mnoga deca su kroz takav vid okupljanja postali vrhunski fudbaleri.

-Mislim da na godišnjem nivou imaju po pet takvih kampova. Na Kopaoniku, na Jahorini i u drugim mestima. Ta lepa praksa je tim klubovima do sada donela lepe rezultate. Dug proces, ali daje efekte. Zato, očekujem da i naša Škola fudbala bude prepoznatljiva. Da se talenti okupljaju na našem stadionu u Modriči, da tu vredno rade, a da mnogi od njih sutra zaigraju za neki od jakih i afirmisanih beogradskih kolektiva, kaže Petar Jelić.
Za otkrivanje talenata i njihov svakodnevni napredak neophodni su i kvalitetni treneri.

-Imamo Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Crvenom zvezdom. Pruža se mogućnost da naši treneri uče od svojih kolega iz Zvezde, Partizana, Rada, OFK Beograda. Stečeno znanje poslužiće za njihovu i afirmaciju mladih fudbalera. Uslediće i turniri na kojima će nastupiti naši mladi igrači i napravićemo dobru priču. Važno je biti zagledan u budućnost i znati šta se hoće, zaključio je Petar Jelić, predsednik Modriča Maxime.

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...