Home / NOVOSTI / HRONIKA / Za ubistvo supruge četiri godine zatvora

Za ubistvo supruge četiri godine zatvora

BANJALUKA – Jovo Nišić (72) iz Modriče osuđen je u Vrhovnom sudu Republike Srpske na četiri godine zatvora zbog ubistva supruge Mare (64), koju je zadavio golim rukama u porodičnoj kući u Drinskoj ulici u Modriči.

Prema presudi, on je 13. decembra 2014. godine usmrtio suprugu Maru nakon kraće svađe. Oni su se posvađali zbog ponovnog doseljenja njihovog sina u kuću.

U presudi se navodi da je tokom svađe supruga optuženom Jovi psovala mrtve roditelje i sestre, te ga vrijeđala i napala ga govoreći mu da će mu iskopati lijevo oko, na koje jedino vidi. Tom prilikom izgrebala ga je po licu.

“Napad je kod optuženog izazvao jaku radraženost i privremenu duševnu poremećenost. Usljed takvog stanja on je sjeo na grudi supruge Mare dok je ona ležala na kauču i udavio je golim rukama. Optuženi je na ovaj način počinio krivično djelo ubistva na mah, zbog čega mu je i izrečena ovakva kazna od četiri godine. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 13. decembra 2014. do 7. maja 2015. godine”, navedeno je u presudi.

Inače, nakon što se desilo ubistvo, komšije porodice Nišić su ispričale kako je Mara bila psihički labilna osoba, koja je svakodnevno galamila i psovala supruga, dok je Jovo bio dobar i uzoran komšija.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...