Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vukosavlje dobilo komunalno vozilo *(TONSKI PRILOG)

Vukosavlje dobilo komunalno vozilo *(TONSKI PRILOG)

Za više reda u komunalnoj i ekološkoj sferi
Kamion koštao 36.000 KM

VUKOSAVLJE – Komunalno preduzeće “Eko čistoća” iz Vukosavlja dobilo je novo vozilo čime će se osavremeniti rad ovog preduzeća i doprineti većem stepenu čistoće u ovoj maloj opštini. Sredstva u visini od 36 hiljada maraka obezbedili su opština Vukosavlje i pomenuto komunalno preduzeće.

Prema rečima Anele Bećirović, direktorke preduzeća, na ovaj način biće ublaženi komunalni i ekološki problemi u Vukosavlju..

„Trenutno odvozimo i deponujemo komunalni otpad za 850 redovnih korisnika naših usluga, 40 poslovnih objekata i 100 domaćinstava čiji članovi žive i rade u inostranstvu. Nadamo se da ćemo ovim kamionom obuhvatiti i delove naselja u koja do sada nismo mogli doći zbog kamiona starog 33 godine. Novo vozilo značiće dosta za nas. Eliminisaćemo troškove koje smo imali zbog servisiranje starog vozila. Planiramo da nastavimo održavati komunalnu i ekološku kulturu. U skorije vreme očekujemo da se vodovodna i kanalizaciona mreža priključe našem kolektivu“, rekla je Bećirović.

ANELA BEČIROVIĆ I BORISLAV RAKIĆ

Načelnik Vukosavlja, Borislav Rakić, kaže da će kupovinom novog komunalnog vozila biti umanjeni ekološki problemi Vukosavlja koji su godinama bili prisutni.

„Ovo preduzeće treba ojačati radnom snagom i savremenom mehanizacijom. Planiramo da do kraja realizujemo izgradnju kanalizacione mreže koja treba u ovoj godini da bude uvedena u funkciju. Značaj njen je veliki za građane , ali i ‘Eko čistoću’. Izgrađeno je 90% kanalizacione mreže. Moramo 1.300 metara kanalizacije predprojektovati. Postoje prečistači za koje ćemo sredstva obezbediti iz evropskih fondova kako bi deo kanalizacije završio u reci Bosni“, poručio je Rakić.

Preduzeće „Eko čistoća“ iz Vukosavlja broji 4.zaposlenih, uz angažovanje jednog pripravnika.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...