Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vrlo zanimljive nove aktivnosti Modričkog Centra za zdravo starenje *(FOTO)

Vrlo zanimljive nove aktivnosti Modričkog Centra za zdravo starenje *(FOTO)

Centar za zdravo starenje u Modriči otvoren je u februaru 2015. godine kao rezultat saradnje kao i učešća naše opštine sa više partnerskih organizacija. Naša opština je jedna od rijetkih koja ima ovakav centar. Kroz mnogobrojne aktivnosti već je postao prepoznatljiv i istakao se u realizaciji više projekata namjenjenih penzionerima.

Darko Purić koji kao volonter učestvuje u realizaciji programa ovog Centra obavjestio nas je o najnovijoj akciji odnosno projektu koji se realizuje u Centru te smo ga zamolili i za dodatne informacije, a on je za portal Modričainfo izjavio:

“Radi se o Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLoad) koji implementirao UNDP, opština Modriča je partner u projektu a korisnik je Udruženje penzionera Modriča. Glavne aktivnosti u projektu su renoviranje prostorija Udruženja penzionera, organizovanje šahovskih turnira na tri nivoa, organizovanje dekupaž radionice za članove Centra za zdravo starenje, obuka penzionera za korištenje računara, prikupljanje fotografija i organizovanje stalne izložbe tih fotografija. Što se tiče same dekupaž radionice obezbedjeni su licenciranih predavači iz Dobija, koji će izvršiti dvodnevnu obuku u Centru za zdravo starenje. Kroz radionicu će proći 12 članova Centra za zdravo starenje a predmeti koji budu uradjeni dekupaž tehnikom tokom ove radionice biće izloženi u narednom periodu na više manifestacija u našem gradu.

Pitali smo ga koja je njegova funkcija u Centru:

“Volonter sam u Centru za zdravo starenje, što se tiče samog projekta zadužen sam za realizaciju radionice dekupaž tehnike u Centru za zdravo starenje. Centar za zdravo starenje u Modriču je deo mreže ovakvih centara u BiH koji se nalaze još u Sarajevu, Domaljevcu i Banja Luci. Primarni cilj ovih centara je poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihovo aktivno uključivanje u društvene aktivnosti.

Podsjetite nas, kako je otvoren tj. ko je finansirao otvaranje Centra u Modriči:

“Finansiran je sredstvima odjela za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Evropske komisije, a implementiran je od strane Partnerstva za javno zdravlje BiH, Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u saradnji sa populacijskim fondom UNFPA i opštine Modriča.”

Kako nam rekoše, ovo je samo jedan u nizu projekata koji se realizuje u Centru i uskoro će se realizovati još nekoliko vrlo interesantnih projekata posebno planiranih za ovu populaciju naših sugrađana.
U svakom slučaju, Modrički penzioneri imaju svoj lijep kutak, ali i još važnije, i razne programske aktivnosti koje se provode u saradnji partnerskih organizacija i uz pomoć naše opštine.

Informacije i  foto: Darko Purić
Autor / foto: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...