Home / NOVOSTI / HRONIKA / VLADIKA ZVORNIČKO TUZLANSKI HRIZOSTOM ODLIKOVA HUMANITARNU ORGANIZACIJU „SRCEM ZA MODRIČU“ *(FOTO)

VLADIKA ZVORNIČKO TUZLANSKI HRIZOSTOM ODLIKOVA HUMANITARNU ORGANIZACIJU „SRCEM ZA MODRIČU“ *(FOTO)

Dao Gospod Bog naš, dođe još jedna potvrda da smo na pravom putu. Za nas pravoslavne hrišćane ovo je najveća potvrda. Prateći dugogodišnji rad naše Humanitarne Organizacije Vladika Zvorničko-tuzlanski i novoizabrani mitropolit dabrobosanski Hrizostom odlikovao nas je Episkopskom gramatom priznanja za naš humanitarni rad.

Dana 23.07.2017.godine na Svetoj Liturgiji u Koprivni, u prepunom Hramu u ime Vladike Hrizostoma gramatu je predao arhijerejski zamjenik protojerej-stavrofor Jovo Lakić. Gospod je tako uredio, kao prvo da je dobijemo u vremenu u kojem nam treba dodatna snaga za još veća humana djela a drugo da to bude u Koprivni iz razloga zato što su se prve akcije naše obavile baš u ovom selu 2014 godine.

U ime Humanitarne organizacije „Srcem za Modriču“ gramatu je primio podpredsjednik Mitar Kršić koji se i zahvalio na priznanju uz obećanje da će još više raditi na pomaganju bolesnim i siromašnim našeg grada, kao i okolnih mjesta. Podpredsjednik Kršić se posebno zahvalio našem dugogodišnjem članu i prijatelju protojereju-stavroforu Jadranku Stojanoviću na čiju je molbu naš cijenjeni vladika razmotrio mogućnost darivanja gramate našoj Humanitarnoj Organizaciji.

Više nego srećan i prvi čovjek organizacije Dragan Sjeničić:
–  „Veliki dan za našu organizaciju i za sve nas lično. Kako smo radili kakvi smo pastiri bili kako smo služili Bogu, Crkvi i narodu. Ovo odlikovanje samo od sebe govori sve. Vladika Hrizostom upućen je u rad naše organizacije od prvoga dana i evo nakon tri godine odlučio je da naš iskren rad nagradi. Od prvog dana smo spojili humanitarni rad i vjeru sa ciljem vraćanja ljudi svojoj vjeri i pravom načinu življenja i nadamo se da to radimo kako treba i da smo sve uspješni i uspješni. Ovo odlikovanje nije samo pohvalnica nego i zadatak da budemo još bolji.“

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...