Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pale postaju odbojkaška baza reprezentacije Srbije (VIŠE PRILOGA+FOTO+VIDEO)

Pale postaju odbojkaška baza reprezentacije Srbije (VIŠE PRILOGA+FOTO+VIDEO)

O pripremama odbojkaške reprezentacije Srbije na Palama pisali su mnogi mediji. Mi ćemo na jednom mjestu objediniti nekoliko tih izvještaja kao i par slika te video o ovom događaju.

U nastavku prenosimo priloge nekoliko agencija i medija.

Pale postaju odbojkaška baza reprezentacije Srbije (VIDEO)

Odbojkaški savez Srbije i odbojkaški savezi Srpske i BiH danas su na Јahorini praktično otvorili priču o stvaranju Odbojkaške baze Srbije na Palama, gdje se reprezentacija Srbije priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Odbojkaši Srbije na Јahorini - Foto: RTRS

Odbojkaši Srbije na ЈahoriniFoto: RTRS

Odbojkaška selekcija Srbije danas je imala slobodan dan, u okviru priprema za Evropski šampionat, i iskoristila ga je za obilazak Јahorine i odlazak na sami vrh planine. Bila je to dobra prilika da predsjednici dva saveza javnost obavijeste o odluci da seniorske selekcije Srbije i ženska i muška ubuduće dio priprema pred važna takmičenja obave na Palama.

Sve je počelo organizacijom Balkanijade za juniorke. Tada je Zoran Gajić vidio da na Palama postoje idealni uslovi za rad sroskih odbojkašica i odbojkaša.

Milutiun Popović, predsjednik entiteskog, ali i bh. odbojkaškog saveza je naglasio da su sa Beogradom uvijek imali sjajnu saradnju, a da će ona sada biti još bolja i kvalitetnija.

Današnjem sastanku prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. On je rekao da je zadovoljan činjenicom da će Srbija i narednih godina biti gost na Palama.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Dragan Јaćimović naglasio je da će Ministarstvo i Vlada podržati ovaj projekat.

Odbojkaška selekcija Srbije na Palama se sprema za Evropski šampionat u Poljskoj. Radiće u dvorani do 4. avgusta kada odlaze za Beograd i nastavljaju pripreme. Šampionat počinje 14. avgusta, a Srbija na otvaranju igra sa Poljskom.

Izvor: RTRS

Srpska svim srcem uz odbojkaše: Srbija na Palama odradila otvoreni trening

Odbojkaška reprezentacija Srbije, koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, danas je na Palama odradila otvoreni trening kojem je prisustvovalo više stotina ljubitelja odbojke, a bogata poseta na treningu potvrdila je da je Srpska svim srcem uz odbojkaše Srbije.

Foto: Bojan Božić / RAS Srbija

Selektor reprezentacije Srbije, Nikola Grbić, u više navrata je istakao da je reprezentacija Srbije na Palama odlično primljena, zahvalio se na ogromnoj podršci, ali i uslovima koje ekipa ima u Republici Srpskoj.

Prethodnih dana reprezentaciju su posetili i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, i predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske i  Bosne i Hercegovine, Milutin Popović, koji su razgovarali o saradnji i u budućem periodu.
Izvor: BLIC RS

Jaćimović posetio odbojkaše Srbije na Palama

Dragan Jaćimović, pomoćnik za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske posetio je danas odbojkašku reprezentaciju Srbije koja se priprema na Palama za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Foto: Privatna arhiva

Zajedno sa predsednikom Odbojkaškog saveza Republike Srpske i BiH Milutinom Popovićem, Jaćimović je razgovarao sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem o mogućnostima saradnje odbojkaškog sporta u budućnosti.

 – Posetio sam reprezentaciju Srbije koja se priprema na Palama i moram reći da je njihov dolazak izuzetno značajan i za Republiku Srpsku, ali i za našu odbojku. Ovo je prvi dolazak reprezentacije Srbije u Srpsku, ali sam siguran ne i poslednji. Razgovarao sam sa selektorom Nikolom Grbićem, predsednikom OS Srbije Zoranom Gajićem i predsednikom OS RS i OS BiH Milutinom Popovićem i zadovoljan sam da na svim stranama postoji veliki interes za zajedničku saradnju. Čak smo razgovarali o mogućnosti da reprezentativne selekcije Srbije igraju neke prijateljske utakmice u Srpskoj i u budućnosti ćemo sigurno raditi na tome – rekao je Dragan Jaćimović.

Reprezentativci Srbije zajedno sa stručnim štabom slobodan dan su proveli na Jahorini gde su uživali u prirodnim bogatstvima ove planine. Zajedničkom ručku prisustvovali su i predstavnici vlasti opštine Pale i grada Istočno Sarajevo i razgovarano je o mogućnosti razvoja sportskog turizma na Palama.

Reprezentacija Srbije 2. avgusta od 17.30 imaće otvoreni trening koji će u Sportskoj dvorani „Peki“ na Palama moći posmatrati svi zainteresovani ljubitelji odbojke.

Izvor: BLIC RS

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...