Home / NOVOSTI / BiH / Vjerovali ili ne, ima još, em poštenih, em plemenitih ljudi

Vjerovali ili ne, ima još, em poštenih, em plemenitih ljudi

Ova lijepa, skoro i nevjerojatna priča počinje objavom koju smo na Modričainfo postavili 11.06.2022. godine. Javila nam se sugrađanka Z.B.T. sa molbom da postavimo objavu, a koja je glasila, doslovno:

Z.B. T. :  „Pozdrav možete li objaviti anonimnoStariji čovjek je sinoć izgubio novčanik na putanji pekare Klas-Josipović. U novčaniku se nalazila lična karta,zdravstvena knjižica i novac,koji je on pored karcinoma teško zaradio,i čuvao za liječenje. Ako je neko pronašao,ii želi da bude čovjek,da ovome bolesnom čovjeku pomogne neka pozove na ovaj broj. 0644492377.“

Objava je izazvala veliku pažnju naših čitalaca, čak je dosegle do 22.000 ljudi, a dijeljena je 117 puta. Uz to, bilo je puno različitih komentara, u smislu, bit će ili neće biti vraćan novac…Iako je u praksi postojala manja  mogućnost da se nalazač javi i vrati novčanik  sa parama  desilo se nešto.. za Ginise i rubriku „Vjerovali ili ne“.

Naime, kroz dva dana dobivamo poruku od naše čitateljke M. O. P. koja nam javlja:

„dobro jutro samo da vam javimo da je pronaden novcanik od M M koji ste objavili prije par dana pronasla ga jedna zena koja je jos pomogla naseg  sugradana sa 140 maraka   M…. (k….) vi…..  hvala m…“ ( Ime i prezime smo izostavili, gospođa želi ostati anonimna).

Ponovo smo kontaktirali lica koja su nam dostavljala poruke ( svi su poznati autoru ove objave) da nam potvrde tačnost informacije, i zaista, tako se i desilo.
Poštena i plemenita gospođa M.V. je vratila novčanik sa svim dokumentima i parama tom starijem gospodinu i čak ga darovala sa 140 KM.

Neki dodatni komentar je suvišan, a sve je rečeno samim naslovom ovog kratkog teksta… „Vjerovali ili ne, ima još, em poštenih, em plemenitih ljudi“.

Autor: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...