Home / NOVOSTI / HRONIKA / Višestruko povezivanje Fiskalje i Modriče *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Višestruko povezivanje Fiskalje i Modriče *(FOTO+TONSKI PRILOG)

ZAJEDNO U BUDUĆNOST!

MODRIČA – Delegacija grada Fiskalja iz Italije boravi u višednevnoj poseti opštini Modriča. Radi se o gradovima koji su potpisali Povelju o bratimljenju. Delegaciju iz Italije čine predstavnici političkog, ekonomskog i administrativnog sektora, u cilju uspostavljanja nove buduće i dugotrajne saradnje.

Modriča i Miljaro su dve godine bratske opštine, ali su gosti, zajedno sa opštinama Miljarino i Masa Fiskalja ujedinili se u grad Fiskalja koji je pobratim Modriče.

Prema rečima Đanija Tufanelija, zamenika načelnika Fiskalje, uz dosadašnju uspešnu saradnju kroz kulturu i sport, ista će biti proširena na čitavu regiju Emilje Romanje, a Povelja o bratimljenju biće pohranjena u Ministarstvu inostranih poslova Italije u Rimu.

„Ne želimo da budemo izolovani, hoćemo da proširimo prijateljstva i poznanstva. Uz kultorološke okvire i sportske granice, celokupnu mrežu saradnje želimo da proširimo snažnim privrednim aktivnostima. Tragamo za preduzećima koja su spremna za saradnju sa privrednim kolektivima u Modriči. Otvorili smo širok put saradnje, sada nastavljamo sa zajedničkim privrednim dostignućima“, poručio je Tufaneli.

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, pojasnio je da potpisani Sporazum definiše saradnju opština na humanitarnom, kulturnom, ekonomskom, turističkom i sportskom polju, uz akcenat na susrete mladih.

„Mi smo postigli prve efekte. Naša omladina i sportisti dve godine odlazili su u Italiju. Sledi saradnja kroz kulturu, a treći deo je i najvažniji, spajanje privrednika i preduzetnika sličnih u ova dva grada. Stekli smo uslove da sklapamo slične aražmane sa svima koji su u saradnji sa Fiskaljom“, rekao je Krekić.

Višečlana delegacija iz Italije je svoj boravak u Modriči iskoristila da poseti nekoliko ovdašnjih privrednih kolektiva.

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

Kolega Slađan Jeremić dostavio nam je par slika  i tonski tj. radio prilog.

Ukoliko imate slabiju internet konekciju, ovaj tonski prilog postavljamo i za direktno emitovanje sa našeg servera.

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...