Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veliki uspjeh takmičara Jiu Jitsu kluba “Ipon” Modriča *(FOTO)

Veliki uspjeh takmičara Jiu Jitsu kluba “Ipon” Modriča *(FOTO)

U subotu, 10.11.2018. god. u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, u Makedoniji, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnir „Skoplje Open 2018“ i final four međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.

Tri takmičara Jiu Jitsu kluba Ipon Modriča nastupila su na takmičenju u Skoplju na kojem je učestvovalo 27 klubova iz 11 država. Naši takmičari osvojili su 5 zlatnih medalja, a Anastasija Grbić proglašena je najboljom takmičarkom.

Trener Nikola Radić je za portal modričainfo izjavio:

,Takmičenje je održano 10. novembra, a okupilo je 300 takmičara iz Makedonije, Slovenije, RS, BiH, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Turske, Grčke, Albanije i Hrvatske. Naš klub predstavljalo je 3 takmičara: Danijel Grbić koji se takmičio u dvije starosne kategorije (pioniri do 34 kg i nade do 34 kg) i u obje je osvojio prvo mjesto, Anastasija Grbić koja se takođe takmičila u dvije starosne kategorije (nade do 52 kg i kadetkinje do 52 kg) i takođe je osvojila dva prva mjesta, a Verica Ilišković takmičila je se u kategoriji kadetkinja do 57 kg u kojoj je osvojila prvo mjesto.
Ja kao trener u klubu mogu samo da kažem da sam prezadovoljan postignutim rezultatima, s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju, ali i činjenicu da naš klub radi i opstaje u izuzetno teškoj financijskoj situaciji sa kojom se susreće i većina ostalih sportskih kolektiva u RS. I pored toga imamo jako talentovanu i vrijednu djecu koja na najbolji mogući način predstavljaju svoj klub i grad širom Evrope. Takođe, želim da se zahvalim opstini Modriča i svim pojedincima koji su do sada pomogli rad našeg kluba.”

.

Za naš portal Anastasije Grbić je kratko izjavila:

“Na ovom turniru sam radila borbe u dvije starosne kategorije u veoma teškoj konkurenciji i osvojila sam dvije zlatne medalje i bila sam proglašena za najbolju takmičarku turnira. Što se tiče 2018 godine ukupno sam osvojila 8 zlatnih i 2 srebrne medalje, kao i 5. mjesto na Svjetskom Kupu za nade.”

Ovo je svakako izuzetan uspjeh kako za ovaj modrički Klub tako i za RS i BIH , mada nažalost, ovo takmičenje je prošlo bez adekvatnog izvještavanja u domaćim medijima.

Čestitamo članovima ovog sportskog kluba i želimo mnogo uspjeha i u daljnjem radu.

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo
Foto: Nikola Radić

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...