Home / NOVOSTI / HRONIKA / VATRA OD ŽERAVICE: Vranjak – Jedinstvo 1:2 (1:2)

VATRA OD ŽERAVICE: Vranjak – Jedinstvo 1:2 (1:2)

Stadion: Centar. Gledalaca: 250. Sudija: Mario Jelić (Banja Luka) 5. Strelci: Savkić u 40.minutu za Vranjak, a Dujaković u 15.i Zekonja u 32.minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Ristić, Janković, Savić, Spasojević, Gajić, Rakić, Mikelini, Savkić, Todorović(Vranjak), Kovačević, Škorić, Zekonja, Lazić(Jedinstvo).

VRANJAK: Lukanović 6.5, Ristić 5.5(od 56.min.Gerusi 5.5), Janković 5, Savić 5.5, Spasojević 5.5(od 85.min.Todorović -), Gajić 5.5, Rakić 5.5(od 83.min.Jagodić -), Vidović 6, Vajkić 5.5, Mikelini 6, Savkić 6,5.

JEDINSTVO: Đakušić 7, Tučić 6.5, Kovačević 6, Bedić 6, Ilić 6(od 88.min.Paspalj -), Ećimović 6(od 89.min. Nežić -), Škorić 6, Dujaković 7, Huskić 6, Zekonja 7(od 83.min. Vučić -), Lazić 6.

Igrač utakmice: Stefan Đakušić (Jedinstvo) 7.

VRANJAK – Još jedan šamar fudbalskom sportu, a da niko ni prstom mrdnuo nije da se to izbegne. Zapravo, udarci sa svih strana najpopularnijem sportu dolaze od onih koji bi trebali biti primer kako treba. Još jedna „naredba“ da se Jedinstvo iz Žeravice pogura, pomogne, zaštiti. Onda nove reke suza fudbalera koji su oštećeni, poniženi od delilaca pravde, a Vranjak je zakinut makar za bod.

U 4.minutu Bojan Ilić sa dve noge ulazi u Aleksandra Gajića, nije dobio javnu opomenu, čak ni usmeno upozorenje. Koji minut kasnije, za daleko bezazleniji start Dejan Ristić zaradio je „žuticu“. I neka je, morao bi biti oprezniji. Onda je sve krenulo na volju gostima. Doduše, golovi su bili regularni. Igrao se 15.minut kada je Stefan Dujaković prevario jednog igrača domaćih i pogodio cilj. Pet minuta kasnije Mile Kovačević je sa oko 22 metra, iskosa sa desne strane, izveo slobodan udarac, ali je Miroslav Lukanović uz pomoć prečke odbranio, odbivši loptu u polje. U 32.minutu usledio je centaršut sa leve strane, Marko Zekonja je na suprotnoj stativi zahvatio loptu i poslao u mrežu. U 40 minutu utakmice Ljubomir Rakić je dobro proigrao Dejana Vidovića, ovaj prebacio Stefana Đakušića, a Spasoje Savkić glavom loptu šalje u mrežu.

U nastavku utakmice puno bolji Vranjak, ali tu su našli se delioci pravde da kartonima saseku domaćina, maksimalno zaštite goste i poguraju ih do pobede.

Sigurno da je ključni trenutak javašluka zbio se u 53.minutu. Lopta je bila blizu kaznenog prostora Vranjaka, a Mile Kovačević i Spasoje Savkić imali su svoje koškanje blizu šesnaesterca gostiju. Pomoćni sudija Nemanja Malić energično je mahao zastavicom, glavni arbitar prekinuo igru, otrčao do dvojice suprostavljenih igrača, ali nije im dodelio javne opomene. Da jeste, Kovačeviću bi to značilo isključenje. Ovako ga je poštedeo, a Savkiću je stigao dodeliti javnu opomenu u nekom kasnijem „grehu“. Domaćim igračima je podelio devet žutih kartona, gostima četiri, mada rata na terenu nije bilo. I još nešto: u drugom poluvremenu su izvršene po tri izmene, a kod gostiju dugo na terenu ležali Bojan Ilić i Igor Jaćimović, ali sudijska nadoknada trajala je jedva tri minuta i sve u periodu potpune dominacije domaćina.

FK JEDINSTVO ŽERAVICA

Gosti su stidljivo se radovali, svesni da je oduvek oteto postalo prokleto. Domaćin je dugo tugovao, jer sav trud, znanje i znoj bili su uzaludni.

Pa i izveštači sa ove utakmice bili su skrušeni jer su umesto opisa lepote fudbalske igre prinuđeni da prenesu sav jad i čemer u kakvom je danas fudbal Republike Srpske.

Ostalo je sivo nebo nad fudbalskom Srpskom…

Slađan JEREMIĆ

NEMA SNIMKA ZA MODRIČU
Iako su Jedinstvo i Alfa Modriča svoju utakmicu odigrali pre 15 dana i Modričani tražili od FS Republike Srpske snimak te utakmice, iz fudbalske asocijacije u Banja Luci rečeno im je da snimak ne mogu dobiti, ali da će se potruditi da isti dostave u zimskoj pauzi ili po završetku sezone, nekada na leto. Modričani su dugo tvrdili da su drastično oštećeni u Žeravici, hteli su putem snimka utakmice da provere koliko su bili u pravu, ali do tog snimka još nisu došli. Ostaje da se vidi da li će Vranjak, tim iz modričkog predgrađa, dati snimak meča protiv Jedinstva. Istakli su da bi rado ponudili svim televizijama snimak celog toka utakmice, da javnost postane svesna šta se događalo na nedeljnoj utakmici u Vranjaku.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...